Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Skön vilodag på Hotell Do Yo Qiemo

4-5 Augusti

Gör i princip ingenting, bara slöare. Äter frukost som är god och nyttig vad jag kan förstå men jag saknar juicen. Istället är det någon mjölk liknande dryck som de serverar. Den ser inget god ut så jag avstår.

På förmiddagen innan tolv gör jag en sväng i området för att leta en skoaffär. Har kommit på att det kanske är bra och skönt att ha vanliga promenadskor när man inte cyklar.

Problemet är mina fötters storlek, 45, inget de skyltar med precis men vid tredje affären hittar jag ett par som passar siså där. De är svarta och ganska lätta och kostar 299 Yuan eller ungefär 390 sek.

Senare under dagen gör jag iordning lite kläder som jag tänker be hotellet om de kan köra i tvättmaskin. För det behövs.

Tar också ut tältet på framsidan och sätter upp det. Även tältet behöver en tvättning, både insidan och utsidan.

Lämpligt nog finns en stor grov slang på gräsmattan som jag trär över röret till vattenkranen som sticker upp ur marken.

Tältet får stå uppställt några timmar så att det hinner torka ut värsta fukten. Sen in och lämna över påsen med kläderna till en av hotellets personal.

Slö tittar på kinesisk TV och har tur att det finns engelsk text annars bara kinesiska program eller så är de dubbade.

Skriver också i dagboken och försöker göra en ruttlista från Qiemo/Cherchen till Golmund där också Kinesika ort namn är med.

Strax före klockan 19 kommer personalen tillbaka med min klädespåse och allt är rent och hopvikit minutiöst snyggt.

Vid åtta tiden går jag in i stora hotellets byggnad och tänker mig kvällsmat. Som vanligt bara menyn på kinesiska, inga bilder och den unga tjejen som nyss sträckte fram menyn kan inte hjälpa mig så jag vänder och går besviket ut och letar upp en bar i närheten.

Hittar en och trots liknande meny så kan jag peka på ett bord intill och få något liknande.

Ris, kött och grönsaker och vältilltaget smakar ypperligt och en kall öl gör inte saken sämre.

Knivar och gafflar är inget de dukar fram däremot pinnar och

Det går bättre och bättre för vare dag att använda dem. Man lär så länge man lever.

30 Yuan för kalaset, ungefär 40 sek kan man inte säga mycket om.

När jag går tillbaka noterar jag mer än vanligt att det finns gott om butiker som säljer stenar.

Jag tittar i en butik som har några intresserade stenköpare. Efter väggarna ligger råmaterial av stenar och in montrarna de som är bearbetade. En del kreationer är grymt vackra och väl snidade. Utan att veta tror jag det är JADE de säljer.

Går sen tillbaka till rum 3109 och förbereder nästa dags cykling. Den rutt jag nu har planerat är ungefär 1000 km lång och avslutas i Golmund.

Det kommer vad jag förstå av Google maps att bli mera ökencykling och längsta etappen mellan två orter är 336 km, Yitunbulakezhen och Wutumeirenziang.

Det blir nått att bita i. Massor av vatten får jag ta med och jag har ju vattenväskan som rymmer tio liter och dessutom vattenkaskor. Maten inga problem, makaroner, ris och fisk eller köttkonserver.

Natti Natti

Jag somnar in till SR Sportradion som jag lyckats starta tack vare Express VPN appen

Vi hörs i morgon från ökencyklingen

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer