Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Maps.me, jag och polisen vill ej samarbeta och + 42 C i sk

6 Augusti

Hade planerat att starta 09:15 men det blev 20 minuter senare. Cyklar ut genom? hotellets avspärrningar och tar vänster mot väg G315 som Maps.me beskrivit för mig.

Följer skyltarna och allt ser ut att bli bra, men sedan vill Map.me att jag skall göra en U sväng och jag blir osäker men gör ändå som kartan säger, den kan väl inte ta fel?

Frågar en av poliserna vid en av otaliga poliskontroller som står efter gatorna och han pekar åt motsatt håll då han ser min ruttplan.

Det är också min uppfattning. Efter några km vill Maps.me att jag åter skall göra en U sväng och nu börjar jag undra om nått är fel.

Tillslut följer jag min plan och cyklar åt det håll jag är säker på att G 315 skall ta mig ut ur stan och österut.

Denna äldre man sliter nog även han i värmen och av packningen.

Efter knappt en mil gör jag en ny kontroll och nu verkar vi prata samma språk. Det fanns tydligen två utfarter ur Cherchen och jag och poliserna vill ta den större av dem medan Maps.me ville ta den andra.

Så kan det vara med Open Street kartor, de är gratis men inte optimala..-50

Första 45-50 km ganska enkel cykling men värmen börjar stiga rejält.

Flera små byar cyklar jag igenom innan jag kommer till Tatriangxiang där jag gör ett stopp vid ett ute fik.

Tyvärr så säljer de inte mycket matnyttigt annat än läsk och mjuka kakor. Det får bli så, en Pepsi och två muffins och när jag skall betala kommer en av de andra gäster och betalar åt mig,

Det kan man kalla generositet.

Sitter ute vid ett av borden som står så att det blir lite skuggan, dricker upp min pepsi och äter mina två muffinsar innan jag provianterar lite för i kväll. Sen drar jag iväg och så fort jag lämnat stan börjar ökencyklingen.

Det verkar som myndigheterna försökt att hindra ökenspridningen genom att plantera någon form av växtlighet, det kan man se på hur prydligt och i raka rader de är planterade.

Det liknar et rutmönster men det enda jag kan se är att det enda som verkar växa är högarna av PET flaskor och aluminiumburkar.

Värmen fortsätter att stiga och nu är det som att cykla med en hårtork 25 cm från ansiktet. Det blir ett antal stopp och dessa väljer jag vid någon av alla mobilstationer som finns för här kan jag hitta lite skugga.

42,7 grader Celcius visare GPS’n och då kan man undra hur varmt det är i solen . Nästa by eller samhälle heterWashixaxiang men dit hinner jag inte idag utan det blir att leta upp en bra plats och då helst utan sand att slå upp tältet på.

Strax efter 19 ser jag en mobilstation med stora solpaneler på framsidan och en stor betongplatta intill. Perfekt tänker jag och styr cykeln av vägen och upp mot station.

Det blev också perfekt. Framsidan av mobilmasten har en plan yta med grus och sten så här blir det ett tält uppsatt. Betongplattan får bli mitt kök.

Efter att allt är uppsatt och maten på kokning är klockan strax före 20 och temperaturen är + 38 grader.

Äter pasta och korv som jag sköljer ner med en ljummen Tuborg, sen en kopp kaffe innan det är dags att krypa in i tältet.

Känner mig både mätt och trött och fortfarande över 35 grader

I natt blir det att ligga på sovsäcken istället för i den, värmen är för hemsk.

Natti Natti.

Vi hörs i morgon från Öknen

Dagens distans: 112,6 km

Maxfart: 28,5 km/h

Medelfart: 17,9 km/h

Färdtid: 06:17 t.m

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer