Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mera öken, mera värme och

7 augusti

Äter både korv och kokt ägg innan jag lämnar basstationen. Enligt Maps.me endast 96 km idag och första två timmarna har jag bra fart, drygt 21 km/h.

Strax efter 10 och ungefär 40 km ser jag några långtradare stå parkerad på vänster sida av vägen och en byggnad som jag misstänker är en bar.

Parkerar cykeln utanför och går in och ser en massa bord, alla är tomma. En kille kommer fram, troligen ägaren och jag pekar på menyn som hänger på väggen.

Bilder förenklar mitt val och jag får efter tio minuter en tallrik med spagetti och en stor skål med steka äggbitar och massvis med kokta tomater. Grymt gott.

Innan jag åker iväg blir det som nu är standard i Kina för mig, en massa selfi som alla vill ta. Till mitt mål för ikväll har jag nu 55 km ökencykling kvar och känner redan att temperaturen är över 40 grader.

Även motvinden har nu börjat ge sig till känna. Efter ytterligare någon halv annan mil en säkerhets-kontroll som ger mig spel till slut.

Tror att det är fyra poliser som skall bläddra i mitt pass och igen av dem verkar förstå vad som står i passet för frågor som de kan läsa sig till ställer de till mig via översättning s appen.

Får tillbaka mitt pass och frågar om toalett. En av poliserna pekar bakom min rygg mot en vit byggnad och jag ser att den högra delen är för herrar.

Fyra platser med en 1 meters vägg mellan och ett hål rakt ner i marken är vad denna station kan erbjuda.

Sen kommer det in fler nödiga och en av dem gör mig uppmärksam på att det inteär bara vi svenskar som läser mobilen överallt.

Den här Kinesen både röker och ser på Youtube medan han sitter på huk. Han verkar ha bra balans!!

När jag kommer tillbaka till cykeln som står vid vakternas bord kommer en av dem fram och säger…

- Passport!!

Tydligen har en ny polis dykt upp för jag känner inte igen honom men det ger mig spel och jag säger med ilska att…

-No, now it’s enough. Four of You have already checked and browsed my passport

säger jag ocjh pekar på var och en av dem.

De får inget pass och det accepterar de för jag får ingen mera fråga utan blir iväg släppt.

Fem kilometer senare ser jag en kollon av långtradare framför mig och en ännu längre kollon från andra hållet.

Mellan dessa står två polisbilar. Först förstår jag in get sedan ser jag en mindre lastbil ligga med hela sidan på vänster körfält. Troligen fel lastad och kört för fort.

Jag fortsätter i värmen och känner mig sliten, cirka 35 km kvar. Temperaturen visar hela tiden mellan 40-43 grader Celcius och jag tänker högt…

-Now I would like “ Raindrops keep falling on my head….Gammal godig fr[n sjuttio talet

Hinner med sett stopp vid en besinmack där de har airkondition och njuter av kylan medan jag sitter ner i en soffa och ser på Kinesisk Live News om torkan.

När jag till slut vid fem tiden kommer fram till Washixiaxiang svänger jag in mot en affär som ser ut att ha lite bättre sortiment när det gäller mat.

Köper lite kakor, små prinskorvar och köttbullar som är frusna, några tomater, två öl och en glasstrut.

Sen vill jag leta upp en liten bar bara för att få vila benen och få skugga medan jag dricker upp en av de kalla ölen jag nyss köpte.

Jag frågar en polis som står vid infarten och han pekar framåt mot en lång byggnad. Han följer med mig hela vägen och pratar oavbrutet på kinesiska vilket gör mig stressad och till slut säger jag….

-Please speak English to me, I can”t understand Chinese, otherwise you can keep Your mouth shout!!

Jag går nedför några trappor till en liten bar och sätter mig vid ett bord och tar fram min mobil och den kalla ölen.

Snart har jag fem poliser runt mig och alla jobbar med sin mobil, förmodligen översättnings appen.

En mobil sträcks fram och det står ….

- Do you need help?

- No, I’m fine, just tired and thirsty.

Sen mera kinesiska och jag bara skaklar på huvudet, dricker upp min öl och går ut till cykeln och trampar vidare österut mot Chaqiliq som ligger 80 kom bort.

Fem km utanför samhället hittar jag en ny basstation som får bli min tältplats. PÅ baksidan av den vita muren finns grovt grus och skugga.

Middagen i kväll blir pasta, köttbullar, prinskorvar och tomater, en lite kall öl och kaffe’

Vi hörs i morgon från Chaqiliq

Natti Natti

// P-G

Dagens distans: 103,69km

Maxfart: 28,5 km/h

Medelfart: 17,5 km/h

Färdtid: 06:01 t.m

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer