Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vilken dj…..kla dag

9 augusti

Frukost och sen iväg med polis och taxi till flygplatsen som ligger en mil utanför stan. De har bestämt att jag skall flyga ut ur området.

Flygplatsen är en fästning, man kommer inte in utan att passera först en spärr och sedan en annan. Köpa biljetter på flygplatsen som polisen sagt att det går visar sig vara fel.

Nu är det inte bara en polis inblandad, utan sex stycken.

Jag får viss hjälp att boka via deras mobiltelefon men då dyker nästa problem upp, jag har inget kinesiskt simkort och det behövs ett telefonnummer annat än mitt eget.

En yngre poliskvinna som ser ganska bra ut och kan lite engelska lånar sitt eget och då fungerar det. Planet skall avgå kl. 18.30 och incheckning tidigast 16.30.

Vart jag skall åka…? Urumqi som ligger norrut i höjd med Kashgar. Jag åker alltså åt fel håll om man ser till att min resplan är Golmund.

De säger att jag kan köpa en ny biljett till Golmund från Urumqi och det hoppas jag för annars har jag för tillfället ingen plan B.

Varför jag inte får cykla från Chaqiliq eller som den heter, Ruoqiang vet jag inte och får heller inga bra svar då ingen varken kan eller vill prata engelska.

’Tar samma taxi tillbaka och hinner äta innan taxikillen kommer vid 15 tiden för att ta mig, mina väskor till Ruoqiang flygplatsen.

Ingen grind öppnar förrän 16.30 så jag får vänta i en polislokal och sen skall allt först skannas sen får jag gå mot Departure hallen för ny skanning.

Den polistjej som lånade ut sitt telefonnummer är med mig hela tiden och även när väskorna skall checkas in.

Detta tar tid, skanningen visar på att det finns oklarheter i väskan så allt måste öppnas och fås igenom. Inga tändare godtas, inte ens flinta stenen som ger gnistor när man slår dem mot varandra godtas o.s.v.

Tre gånger kommer säkerhetskillen fram med väskorna och de skall öppnas igen, men till slut får jag gå igenom säkerhetskontrollen!!!!! och sen in genom gaten till flygplanet.

Planet avgår 10 minuter innan tidtabellen om det nu har någon betydelse. Strax för halv åtta landar vi i Korla och nu skall jag byta plan till Urumqi.

Flygvärdinnan kommer fram och ber mig följa henne, får inte gå av själv utan blir guidad till incheckningsdisken och sen när allt är klart så får jag reda på att planet avgår 21.50 från gate 1.//

Denna dagen ett liv

och jag mår dåligt

Vad som när jag landar i Urumqi har jag inte en aning om men en flygbiljett till minst Golmund skall jag ha för nu vill jag ut ur detta kontrollsystem.

När jsag kommer fram till Urumqi som verkar vara en stor stad om man nu kan bedöma detta från ett flygplansfönster.

Väskor och cyklem kommer fram fortare än jag anat och sern ut till entrehallen för att leta efterf ett hotell. Någon polis har jag ännu inte sett som har mig som objekt.

Att hitta ett hotell är inte svårt, men att hitta ett som har licens för att hysa utlänningar är svårare.

Jag får vänta i dryga två timmar innan jag kan följa med en buss pakistanier till ett hotell cirka 20 minuters bussresa från flygplatsen

Hotellet ser inget ut för världern från gatan men rummen är fina. Jag har ett dubbelrum och på varje bädd är det rena sköna och vackergt vikta lakan och täcken. Sen har varje säng en egen stor roskvist.

Lill Kenta gillar detta och lägger sig på en gång bredvid den av dem, inte visste jag att han var förtjust i rosor, trodde mest han gillader tallskott

Vi hörs när jag bokat ny resa till Golmund

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer