Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Xian/Xianyang

11-12 Augusti

Jag tar hjälp av en tjej i disken för Customer services på flygplatsen och hon fixar så att en taxi kommer och hämtar mig utanför Gate 324.

Det visar sig att bilen är för liten för cykeln så han ringer efter en kompis som har en liten större stadsjeep som kan ta cykeln.

Femton minuter senare kör vi in på en smal gata med massor av små hotell på båda sidor och lokala barer finns också nästan i varje gatuhörn.

Hotellet är litet och jag får själv bestämma om jag vikll ha ett rum på övervåningen eller i bottenplan. Väljer det senare alternativet.

Rummet har två sängar och ett kombinerat, tvätt, duschrum och toalett i samma kabin. En liten annorlunda lösning som jag aldrig sett tidigare.

Lösningen fungerar förvånansvärt bra, speciell_t för små utrymmen och så är risken för fuktskador liten då allt är av slagtålig Hammarplast.

Står och tittar lite på interiören och funderar vad det är för dörr som är längst in, ytterligare ett utrymme, kanske en bastu?!

Vrider på handtaget för att öppna….!!! Och inser efter någon sekund att inte var det någon dörr inte.

Det var vredet till den stora takduschen!! Om jag blev blöt?, Ja, det brukar man bli i en dusch.

Får anse detta som ett litet problem jämfört med de jag haft de föregående dagarna.

Resten av dagen och kvällen bara slappa och koppla av, ladda för nästa dag och försöka glömma de “Fucking bastards” i Chiqilaq.

Dagen efter lite lokal sightseeing, mera vila och sen packa upp cykeln som f[tt lite skavanker av den omilda behandling som bagagepersonal kan åstadkomma ibland

Hittar en liten lokal bar i närheten och äter lite ris med grönsaker innan jag går tillbaka och gör mig redo för sängdags.

I morgon tar jag mig in till Xian för att göra lite kulturell insats. Xian är nämligen känd för sin stadsmur Chéngqiáng.

Natti Natti

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer