Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mera berg och Burt Bacharach har vaknat

17 Augusti

Jag vet inte om det är vanligt att tuppar gola klockan 2 på natten, men det har den här krabaten gjort.

Nu har jag inga problem med detta men jag undrar bara. Klockan fem börjar aktiviteterna utanför, förmodligen någon som städar. Försöker somna om och det går med viss vilja.

Tillslut vaknar jag likafullt av en tupp, min Huawei har ett alarm som heter Roaster och den gal klockan 06.24. Time to go up.

Skyndar mig lite innan alltför mycket folk blir intresserad av min val av sängplats, ute är det mulet och får så vara resten av dagen om jag får bestämma.

Klockan 8 sitter jag på min LHT, Long Haul Trucker och pedalar på uppför berget.

Jag det blir klättring även idag och lika vackra är omgivningarna som igår. Vid elva tiden har jag klarat av första berget och jag börjar bli sugen på lite lunch och när jag kommer till Yangtian, en liten by försöker jag hitta nån bar utan att lyckas.

En av killarna jag frågar säger efter ett visst antal översättningar i mobilerna att jag är välkommen hem till honom för lunch.

Han bor en bit upp i backen och jag blir serverad någon sorts ris med inbakade gröna blad, en skål med syrade grönsaker och en burk med kryddstarka långa bönor.

Hela familjen sitter bredvid och tittar, likaså några grannar som undrar vem jag är.

Givetvis blir det Selfies till höger och vänster innan jag kan åka iväg.

Först utför några km innan nästa by och nästa klättring uppför ett nytt berg. Nu har även solen dykt upp och värmen är nu en bra bit över 30 grader.

Vid halv fem tiden är jag framme vis nästa samhälle, Youshui och nu vaknar Burt Bacharach och regnet strilar ner.

Strömmen tar visst också slut för ingen i samhället verkar ha nått ljus så det blir ingen laddning av några elslukare.

Vägen är nu blöt och luften skön att andas, den lilla motvind jag haft under eftermiddagen är nu borta och nu kommer samhällena snabbt och nära inpå varandra.

Det oroar, en del av dem ganska stora, nått jag inte haft i planeringen. I varje samhälle som jag nu cyklat eller cyklar igenom verkar det som det är allmän eldningsdag.

Det ryker överallt och det luktar bränt gräs och kvistar. De sitter ute vid gatan på trottoaren eller alldeles bredvid och eldar. En del eldar är rejält stora. Ingen tanke på luftförorening här inte.

Det stinker och svider i näsan när man cyklar förbi och dessutom blir jag nog snart döv för varenda bil, scooter, lastbil, trehjuling m.fl. tutar i tid och otid. Lastbilarnas signaler är värst.

Undrar om det har någon effekt överhuvudtaget. Jag betvivlar starkt.

Klockan är strax före 20 och hitom Xiecum när jag svänger av vägen ner mot en liten å och letar upp en plats i avskildhet.

Ingen höjdarplats men den får duga.

Några ungdomar kommer förbi med ficklampa och undrar förstås vad som pågår när de förmodligen sett min egen lampa lysa.

Dagens Distans: 86,7

Maxfart: 57,8 km/h

Medelfart: 19,4 km/h

Färdtid:3.45 t.m

Vi hörs senare // P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer