Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lättcyklat mot Hanzhong och en Irländsk pub

18 Augusti

Jag vaknar innan larmet och känner att det är lite svalt ut, tittar ut och ser att det kan bli regn så jag snabbar mig att packa ihop för det är inget skoj att plocka ner tältet i regn.

Drar iväg vid kvart i åtta tiden och förundras över hur flitiga alla småbönder jobbar.

De sliter med sina odlingslotter både han och hon. Varenda odlingsbar yta är upptagen av nån sorts gröda, inget lämnas orört.

Efter fem km stannar jag till vid nåt som liknar en grossistförsäljare av grönsaker och spannmål men ser också at det finns att köpa lite läsk och annat ätbart.

Köper en Pepsi och en påse med små muffinsliknande bakverk. I min matväska har jag också två köpta korvar sedan i går och sätter mig ner i et vit plaststol och börjar min enkla frukost.

Medan jäg äter kommer bänder in med säckar av majskorn som skall vägas och sen hällas på den stora hög som redan finns.

De är noga med allt som hällts ur säcken hamnar på högen, en stor kvast sopar rent på golvet.

Vägen mot Hanzhiong är klättcyklad, bara raka spåret och jag kommer fram till Hanzhong vid 11 tiden.

Det märks at det är en stor stad, själva staden ungefär 600 000 men med alla små förorter har de sagt drygt 1,2 miljoner.

Det första jag gör är att parkera cykeln framför en restaurang som liknar MacDonalds och ber att få menyn. Den är förstår nästan bara kinesisk text men en och annan bild kan jag skymta.

Runt omkring mig har jag tre tjejer och lika många killar och alla skall kommentera när jag väljer.

Pekar på en bild som ser ut att ha attraktiv maträtt och säger att det ärt för EN Person.

Fem minuter senare kommer en av tjejerna in med en stor, jättestor skål av rostfritt och ställer den i et stort hål mitt på bordet.

Jag tittar på skålen med någon sorts kötträtt och sen på tjejerna och säger …. - No, No, No. - This is for a whole family, and I'm alone.

De tittar på mig och skrattar, ingen kan ett ord engelska. Efter lite diskussion och ny beställning får jag en tallrik med nudelsoppa, grönsaker och ett stekt ägg och jag säger…

- This is perfect for me.

Sitter en timme på restaurangen och försöker hitta ett hotell i närheten som accepterar utlänningar och hittar et hotell tvärs över gatan som ser lovande ut.

Tyvärr så har de inte licens för sådana som mig men får ett förslag på Tifany hotel och en beskrivning muntligt men hittar den inte i Maps Me.

Stannar till vid et annat hotel som verkar exklusivt och får lite mera detaljerade tips här men det blir problem då han skall förklara vart det ligger.

I vilket fall som helst så hittar Maps.me hotellet, Gou Mao men att sen hitta det i verkligheten är inte lätt.

Ser ingen skylt eller information om nått hotell med namn Guo Mao och de jag frågar skakar endera på huvudet eller pekar åt olika håll.

Till slut hittar jag en skyskrapa, minst 20 våningar och det visar sig vara Guo Mao. Har nu bestämt att här får det bli två övernattningar.

Får rum 1303, alltså på trettonde våningen och får hjälp av en säkerhetskille at packa av cykeln som de sedan tar hand om och hjälp att bära upp alt på rummet.

Rummet är stort med utsikt över en huvudgata, två sängar, en TV, WiFi router, fräscht badrum och dessutom hittar jag en engelskspråkig nyhetskanal..

Jag duschar och byter om och sen ut och utforskar lite i omgivningen. Jag vandrar åt det håll jag tidigare cyklat idag när jag letade efter hotellet och hittar en bar som liknar en irländsk pub.

Går in och ser att det är en Irländsk pub. En yngre man tar emot mig och säger.

- Hello and Welcome What Can I do for YouHan pratar ganska bra engelskavilket jag inte är bortskämd med och jag säger

- Do you serve Guinness?

- Yes we do

Jag beställer ett stort glas och sätter mig vid ett runt bord. Omkring mig går mycket i grönt och på väggarna finns tydliga uppsättningar som skall tala om att jag är på en Irländsk pub.

Han bjuder på två Guinness och är väldigt trevlig att prata med, berättar också att han i fjol kört motorcykel från Finland och hit till Hanzhong.

Jag säger åt honom innan jag går att jag återkommer ikväll för en hamburgare och en Guinness. Jag tar mig sakteligen mot hotellet men besöker en del gallerior som är helt i västerländsk stil.

Väl på hotellrummet tar jag fram lite smutskläder, en påse med tvättmedel och tvättar så gott det går i handfatet i badrummet.

Har också en rejäl skurborste så det borde bli någorlunda da rent När klockan närmare sig 20 tar jag ut stegen mot puben, Starry Night och beställer en Guinness och en hamburgare.

Jag ser också ett ansikte som verkar v-österländskt och frågar varifrån han kommer…

- USA sager han Och jag frågar ….’

- Is’t Ok If do company with You?

- Of Course.

Får reda på att han också är en cyklist och har varit i Kina i fem månader och innan dess i Japan. Han skall sen cykla vidare ungefär den rutt jag haft och sen i i Kazakstan och slutligen Spanien  

Vi pratar om våra rutter, vad som varit bra och dåligt, om systemet och givetvis om Trump som han ogillar.

Efter någon halv annan timme eller så skiljs vi och jag går mot hotellet för välbehövlig vila

Dagens Distans:

Max fart:

Medel fart:

Färdtid:

Vi hörs

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Brita 20/8-18

P-G, nu låter det som om du hittat en bra rytm. Lite krångel men det verkar lösa sog bra. Hamburgare och guinness, då är du ju nästan på hemmaplan. Cykla runt

Christian Jonsson 19/8-18

Seems like a Good day!