Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

– Nudlar till frukost, nudlar till lunch och nudlar till mi

20 Augusti

Jag vaknar 06:24 och kliver upp på en gång, Drar bort gardinerna och ser att det blir varmt i dag igen.

In i duschen och sen packa ihop de som ej blev gjort i går kväll. Kollar att inget är glömt och sen hissen ner tretton våningar och packar cykeln som stått hos säkerhetsvakterna.

Går till receptionen och bokar ut och får 46 Yuan tillbaka för den deposition jag lämnade i fredags

Tackar vakterna för deras uppsikt över min cykel och trampar sen iväg klockan halv åtta genom stan med mobilen och Maps.me i vänster handen och navigerar ut ur stan förvånansvärt lätt. Inga problem.

Efter en timmes cykling och 13 km stannar jag till i en liten förorts by och äter frukost som består av rissoppa eller risgröt och sen en tallrik nudlar med grönsaker och kryddor. När man kommer så här som jag gör till små byar och äter på lokala barer blir man uppmärksammad, även denna gång.

Ägaren vill givetvis ta ett fota av mig när jag äter med pinnar. 😊😊 Sen vidare och redan innan halv tio är värmen över trettio grader. Vägen är smal och krokig, och småbyarna avlöser varandra.

Det är inte den bästa av väg, asfalterade ytor avlöses av grusväg och massor av gupp och fort går det inte. Redan innan elva känner jag att värmen kommer att vara tuffaste utmaningen idag, tempen närmare sig 40 grader och det blir ett och annat stopp där det finans skugga. Området jag cyklar igenom är jordbrukslandskap och majsfälten är många, de andra grödorna har jag ingen aning om vad de heter men det finns inte många ytor där det inte odlas.

Vid husen efter vägarna ligger majskolvarna på torkning eller så har de spritt ut majskornen på en cementerad yta utanför husen för ännu mera torkning. Strax efter 13 stannar jag till vid ännu en liten by för lunch.

Baren som ligger ett femtiotal meter nedanför vägen är både matspalts och kök för den kvinna som med flinka händer bakar nudlarna. En speciell panna smörjs in med olja och sen läggs en tunn duk över och med hjälp av en skopa hälls en smet på duken och sprids ut.

Ett lock läggs över och jag tror att det blir någon sorts ångstekning/kokning. När det är klart lyfts duken med den tunna nudeldegen över på ett inoljat bakbord och duken tas bort.

Sedan penslas utan med mer olja, Den färdiga degen viks dubbel och sedan läggs en likadan över och tillslut tar hon fram ett långt, tunn skärblad och hackar tunna strimlor, cirka 10 cm breda och allt läggs i en plastpåse. Det sitter redan fem, sex personer runt två bord så jag får sitta ut i skuggan och vänta på min tur.

Det blir nudlar och grönsaker även till lunch och för det betalar jag 4 Yuan, knappt sex kronor.

Mätt blir jag trots det låga priset. Ölen jag köpte i affären intill kostade 3 Yuan så min lunch kostar knappt tio kronor. Efter nudellunchen någon milcykling i hettan som verkar bara b li värre stannar jag till i ännu en liten by, Qingyangyi och letar upp en skuggig plats efter den lilla bygata som går in till höger. Här sitter jag nästan i en och en halv timme med läsk och en glas på en träbänk och ryggen lutad mot en affärsvägg. Är faktiskt på väg att somna men skärper till mig.

Strax efter halv fem drar jag vidare mot nästa stopp som får bli middagsstoppet. Det är en liten större stad med namnet Da’an och Yangshui floden rinner igenom.

Tar av åt höger från genomfartsleden G108 och cyklar över bron som det är gott om folk på.

Likaså nere vid flodstranden. Det verkar som det är nått jippo eller arrangemang för mycket folk är ute och nere vid stånden pågår nått jag inte uppfattar vad det är.

Stannar till alldeles efter bron vid första bästa bar och pekar på magen som en gest att jag vill äta och killen pekar på en kinesisk meny och säger nått Jag inte begriper men nickar ändå JA.

Får sen följa med in i köket där han visar vads jag beställt.

Nudlar med grönsaker och någon halv stark sås. Även här blir jag uppmärksammad. När jag gick in så fanns det förutom killen, eller kanske ägaren och hans fru.

När jag äter min mat är det sju stycken runt omkring mig. Jag är som en sockerbit för flugorna När jag tar fram mobilen för att kolla av Maps.me kryper de nästan in i mobilen.

De måste tycka att det jag skriver och de bokstäver jag använder är nått väldigt spännande.

Halv sju cyklar jag över bron igen och fortsätter mot Guangyuan.

Bergen tornar upp sig på båda sidorna och luften har blivit svalare, kanske 28, 29 grader.

Det vackra landskapet jag hade i slitet av förra veckan återkommer och det känns stimulerande att cykla bland välskötta odlingar, en vacker älv som rinner nedanför mig och de magnifika och gröna bergen som reser sig rakt upp, men det gör också vägen.

När GPS’n visar 108 km cykling idag och cirka 15 km söder om Da’an stannar jag till i backen vid en plats till höger om G108 som verkar tillhöra vägbygget som pågår.

Platsen är asfalterad och ett antal högar med grus har tippats längs hela långsidan in mot skogen.

En öppning finns och jag ser att här är platsen är bevuxen av tallar och krypande slingerväxter och platsen är dessutom insynsskyddad från vägen.

Perfekt

En halvtimme senare ligger jag i tältet och mår prima.

Dagens Distans: 108,2 km

Max fart: 42,1 km/h

Medel fart:15,6 km/h

Färdtid: 06:58 t.m

Vi hörs // P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer