Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

En ytterligare vacker cykling bland bergen

23 augusti

Idag vaknar jag tidigt, långt innan in Huawei ringer. Klockan är halv sex och jag börjar genast ta fram Google Maps och leta ut min rutt mot Langzhong och Nanzong. I Google Maps kan jag själv välja väg och jag håller mig till G212.

Tar också ut stödorterr och gör en PDF lista både men engelska och kinesiska namn. Google Maps visar att jag skall ta vänster från hotellet och sen höger i 7 km, därefter höger mot Yuanba och Langzhong. G212 är det som gäller.

Har också tagit skärm dumpar ur Google Maps så att det är lättare att visualisera om jag skulle få problem.

Sen ner till det gigantiska frukostbordet som också har apelsinjuice, måste vara en månad sedan jag fick dricka juice på morgonen. Det finns också ett fat med stekt fläsk och riktigt gott kaffe.

Sen ber jag säkerhetskillen att hämta cykeln och jag trampar iväg genom stan utan svårigheter. Till första samhället på min stödlista Yuanba är vägen ganska platt och det går relativt fort dit. Stan är relativt liten så att hitta ut härifrån inga problem.

Det blir en smal och krokig väg mellan bergen och en klättring om 6 km innan jag får lite andhämtning. Sen lite utförskörning men fortfarande vacker cykling.

Ett kort stopp i en liten by där en trafikolycka mellan en bil och en stor lastbil har stoppat trafiken.

Mitt på dan ytterligare ett stopp i en liten by jag tror heter Weizizhen. Parkerar cykeln utanför en bar och köper en iskall öl som jag avnjuter på en pall utanför baren i skuggan innan jag fortsätter.

Nu ännu en klättring och denna är 8 km och värmen gör att det blir några vattenstopp innan jag får vila igen.

Här uppe bland bergen verkar husen mestadels var av större och mera gediget byggt. Tror att den övre medelklassen har sina residence här. Bilarna på uppfarterna tyder på en viss högre inkomst.

Småbyarna avlöser varandra på eftermiddagen och jag tror att det måste vara majssäsong för överallt ligger majskolvar eller majskorn på tork.

Ibland är hela byn alldeles gul.

Trots att jag är uppe på berget avlöser småbackarna varandra men nu har tempen sjunkit så det är lättare att trampa på och dessutom blir det nästan automatiskt lite medvind.

Vid 18 tiden middag i ett enkelt hak efter vägen och GPS’en visar 72 km. Det blir några mil till innan jag bestämmer att nu blir det camping.

En annan sak jag märkt är att det verkar vara eldningsdag på torsdagseftermiddagarna för nu sitter eller står folk ute vid små brasor, på vissa tomter verkar de ha en liten fest samtidigt.

I en svacka mellan två backar hittar jag en avtagsväg åt höger som ser lovande ut. Det finns hjulspår men de verkar vara gamla. Efter en liten stunds letande bestämmer jag platsen ett femtiotal meter från G212:an.

Det jag inte riktigt hade i beräkningen var mängden av mygg så denna natt låg jag och lyssnade till myggornas sång då jag inte försökte ta ihjäl dem. Det blev inte långa stunder av ostörd sömn.

I morgon har jag planerat att nå minst Langzhong som ligger drygt 80 bort

Dagens Distans: km

Max fart: km/h

Medel fart: km/h

Färdtid: t.m

Natti Natti

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer