Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Relative lättcyklat till Dawang

24 augusti

Vaknar halv sju av att en bil stannar utanför mitt tält. Tittar ut och ser en person kliva ut ur bilen och gå vidare utan att säga något. Jag packar ihop och drar vidare mot första samhälle, Bahie, där fredags-marknaden redan kommit igång.

Det tjoas, skriks och alla verkar vara i färd med något. På trottoarerna kokas, steks och lagas mat och oset känns lång väg.

Passerar bara igenom och stannar lite längre fram efter den kurviga bergsvägen vid en liten och öppen plats med utsikt över dalgången för en snabbfika.

Det blir några bullar sedan igår och två stycken korvar som sköljs ner med en ljummen Pepsi. Medan jag äter min enkla frukost och samtidigt beundrar utsikten arbetar en man med att sopa vägen fri från större stenar. Det är något som är väldigt vanligt efter vägarna här .

Sen får jag en skön och kurvig utförskörning genom vacker skog tills jag kommer till Cangxi son verkar vara en större stad och den ligger vid floden Jialing som gör en rejäl krök här.

Det blir bara ett fem minuters stopp bara för att titta på floden som gör några krökar. Trampar sen ut ur stan på G212 och får några km svag klättring uppför.

Här fixar man så att inte stenar skall rasa ner på vägen

Vid 11 tiden cyklar jag in i Langzhong och noterar skylten Nanchong, G212 och en pil som pekar rakt fram.

Hittar en lunchbar där man själv ur ett kylskåp får välja vad man vill äta. Peka på spagetti, några skivor skinka och korv samt några köttbitar. Allt läggs i en skål som sedan vägs.

Får sen allt serverat i en djuptallrik fylld med sky av något slag.

Sitter här i två timmar innan jag fortsätter ut på genomfartsleden och cyklar mot Nanbu som ligger 30 km söderut.

Denna typ av vattenduschning förekommer till och från i städerna

Denna grymma och beslutsamma man sitter staty i Langzhong vid ett utställningsområde

Någonstans utanför denna stad tänker jag slå läger i kväll. 100 km idag får räcka.

På väg mot en tältplats märker jag att det även ikväll eldas lite här och var. På vissa ställen har de också tänt några röda ljus och jag här även fyrverkerier eller smällare.

Vet inte om de firar något eller om det bara är vanligt fredas nöje.

Cirka 20 km från Nanbu, utanför en ort som heter Dawang hittar jag en liten avtagsväg som jag följer några 100 meter in bland mindre träd och en omgivning av små jordbrukare. Marken är ganska hård med det finns gröna fläckar av gräs och framför allt finns inga fuktiga ytor som myggen älskar.

Här blir det bra tänker jag och slår upp mitt Hilleberg, Allak tält. Innan jag kryper in i tältet tar jag min necessär och går mot G212’an där jag sett några hus.

Vid tredje försöket ser jag att det lyser och hälsar artigt på mannen som sitter mitt i hallen och äter. Frågar med mitt kroppsspråk om det finns vatten för att skölja av sig.

Mannen hämtar en plastbalja och pekar på två hinkar som står vid ytterdörren. Jag tvättar av mig med tvål och borste som jag har i necessären och känner mig redan mycket fräschare när jag efter sedvanligt bugande lämnar huset och beger mig till mitt Allak.

I morgon har jag ungefär drygt 100 km till Nanchong som troligen blir denna dags slutpunkt

Dagens Distans: 100 km

Max fart: 54,3km/h

Medel fart: 15,98 km/h

Färdtid: 6,16 t.m

Vi hörs från Kina // P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer