Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Har nu varit i Kina 1 månad

25 Augusti – Har nu varit i Kina 1 månad

När jag vaknar känns det som jag sovit gott. Tittar ut genom ventilationsgluggen och det ser ut som det är molnigt, men det är bara ett önsketänkande.

Har nu varit i Kina ren hel månad, och enkelt uttryckt kan sägas både ris och ros ( se min månads sammanfattning sen)

I natt har det tydligen varit dagg, för handduken som jag hängde upp i går kväll på en kvist är fortfarande fuktig.

Efter nerpackning tar jag fram yoghurt och en korv som får bli min frukost.

Skall jag ta mig mot Luzhou som ligger som ligger 300 km eller 3 dagars cykling syd-sydväst. Fast först skall genom Nanchong en storstad om drygt 6 miljoner kineser där övervägande inte kan ett ord engelska.

Vägen är platt, de backar som finns kan man kategorisera som upphöjningar. Efter vägen på båda sidor och även ibland i mitten pryds av tråd med röda och vita blommor, förutom de som tillhör de boende efter vägen.

Efter vägarna arbetar oftast kvinnor med att sopa bort grus, löv och annat skräp ut i periferin och där hittar man både det ena och det andra.

Vägen är bra och trafiken denna lördagsmorgon är sparsam. Vid halvtolv tiden, cirka 20 km från Nanchong i Yingxizhen stannar jag till vid några byggnader med typisk kinesisk arkitektur och hittar en restaurang som verkar mer än full.

Det sitter folk runt runda bord överallt och längst in verkar det pågå någon sorts ceremoni.

Jag sätter mig vid ett tomt runt bord och tar upp beställning men en ung kille i svart försöker kommunicera med mig på kinesisk engelska och det går inget bra.

Tillslut begriper jag att restaurangen är bokad av hotellgästerna och ceremonin längst in ingår tydligen i nått firande. Bordet blir dessutom snart fullsatt och jag erbjuder mig att sätta mig ute i hotellobbyn där det finns lediga bord.

Jag får min mat och samtidigt hör jag sånger från ceremonin och utan att veta hundraprocentigt så tycker jag mig höra svenska religiösa sånger.

Hur som helst så efter masten drar jag vidare mot Nanchong som är dagerns mål.

Nanchong är för mig en alldeles för stor stad och till och med Maps.me får problem. Lotsar mig mot gator som inte finns.

Nanchong ligger vid floden Jialing och ett antal broar både nya och gamla korsar floden. I stan bor mer än 6 miljoner människor där de allra flesta inte kan ett ord engelska!!

Jag bestämmer att i natt blir det dusch på ett litet hotell och jag lyckas vid försa försöket, trots att hotellet egentligen inter har rättigheter att ta emot utlänningar, men den kvinnliga chefen tar kopior av pass och visum och skickar iväg det till polisen och sen är allt OK

Dagens Distans: 96,2 km

Max fart: 45,6km/h

Medel fart: 17,5 km/h

Färdtid: 5,32 t.m

Vi hörs från Kina

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer