Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Uttittad och bjuden på mat och Maps.me gör mig galen

26 augusti

Det gick lättare än jag trodde att ta sig ut ur stan. Idag verkar Maps.me vara på ett bättre humör och lotsar mig genom en livligt trafikerad stad och över Jialing floden utan problem.

Om jag hade det platt i går så är det idag de många små backarnas rutt. Överdriver inte om jag måste besegra 35-40 stycken under dagen.

Det blir ett och annat stopp vid skuggiga platser för värmen verkar aldrig ge sig i Kina. Begriper inte hur de kan arbeta i denna värme. Fast effektiviteten kanske inte är optimal.

Där nere och där borta ligger Nanchong som jag nyss var i.

När klockan närmare sig 13 å stannar jag till i Youxi, en liten livlig stad med en huvudgata där allt skall hända.

Mitt i backen ser jag en bar med gott om folk så jag bestämmer att här får det bli lunch. I baren verkar det som det är OK att slänga allt på golvet. Ser faktiskt grisigt ut. Fast maten ser god ut.

Jag pekar på en skål med stekt potatis och kött och pekar att jag vill äta utanför baren vid några bord som står jämte fönstret.

Jag tar med mig en öl, Snow Beer och sätter mig ute. Dröjer inte många sekunder innan halv gatan har samlats kring mig. En kvinna kommer med en stor skål stekt potatis och kött i sky och nu blir jag uttittad.

Kan räkna till mellan 12 till 14 personer som står runt mig och tittar storögt på när jag äter. Plockar jag fram mobilen vill alla läsa vad som står.

Jag har läst någonstans att Gustav III hade en tradition att bjuda in pöbeln för att bevittna när han och hovet åt. Så känner jag mig nu.

Maten för övrigt väldigt god och jag behöver inte betala ett öre, det bjuder barens ägare på.

Bockar och bugar och trampar vidare uppför alla småbackar som aldrig vill ta slut och värmen bara kvinnan och mannen arbetar med manuell tröskning.

Jag lovar att korgarna var tunga, provade själv. Satt här på en pall i en halvtimme och begrundade deras arbete. Det är inga moderna hjälpmedel de har, men de fungerar.

Sen vidare och jag känner att för varje lite backe så blir benen bara sladdriga och sladdrigare så nästa stopp blir utanför en liten affär där jag köper två glasstrutar och sätter mig på en hemmagjord pall och i skydd av en stor parasoll. . Värmen kommer att ta livet av mig.

Klockan är halv tre och i skuggan är det 40 C.

Nästa större stad blir Guang’an och blir Maps.me galen. Jag har programmerat in Luzhou i Maps.me och det är meningen att den skall guida mig rätt

Ber mig att svänga åt höger två hundra meter innan det finns någon korsning.

Vid nästa höger korsning svänger jag dock av och nu säger kartan 6,2 km rakt fram. Det slutar efter 1,5 km vid en busstation. Väder och tar mig tillbaka och kartbilden blir helt tom eller så visar den höger och vänster om vart annat.

Jag misstänker att det byggts om så mycket att Maps.me inte har en susning om vart jag är. Hittar dock en gigantiskt bred väg ut mot Zaoshanzhenoch nu verkar Mapsd.me fått tillbaka förnuftet.

Jag har inte planerat att stanna i denna stad bara passera mot Luxhou.

16 km rakt fram och allt verkar OK. Efter ett litet stopp fem km hitom Zaoshanzhenfortsätter jag vänster mot stan men strax innan vill kartan att jag skall cykla 4,5 km tillbaka för att hitta vägen till Luzhou.

Bara att lyda. Vänder och tillbaka mot stora vägen och tar vänster här efter ett tips från en bilburen yngre man med Iphon och säger…

- Just ride straight ahead, follow X142against Luzhou.

Gör som han säger och kommer fram mot Zaoshanzhenoch ser stora gigantiska skyskrapor framför mig och det ger mig ont i magen. Jag vill inte in i stan.

Maps me guidar mig ändå in i stan och genom. Klockan har blivit 19 drygt och helt plötsligt ör jag tillbaka där jag en gång vände!!!

Är trött både fysiskt men också mentalt av allt dettas strul och jag har ingen lust att fortsätta cykla ytterligare 5 km som Maps.me vill så jag vänder och letar upp ett hotell för natten. Måste hitta en lösning på problemet med kartnavigeringen.

Inne i Zaoshanzhenefter en stor gata hittar jag efter två försök et hotell som har både vettiga priser och kan husera utlänningar.

Klockan är över 20 så nu har jag bestämt att jag stannar på hotellet i två nätter istället för en.

I dag har det varit en tuff cykeldag ur flerea avseenden, många små backar, solen och värmen och så kartnavigatorn som fått spader.

Dagens Distans: 107,2 km

Max fart: 49,0km/h

Medel fart: 15,7 km/h

Färdtid: 6,53 t.m

Vi hörs från Kina // P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Brita 30/8-18

Du lever gott även om du sliter. Packar för mitt äventyr. Nästa lördag far jag till Kiruna för att vandra i fjällen en vecka. Hoppas på snö på topparna och höstens färger. ha det gott/Brita