Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Kort cykleldag till Zitong

29 augusti

Vaknar av att det är folk som rör kring tältet, en del vekar hålla på med någon rensning av grödor, andra fyller sand i säckar,

Jag har faktiskt sovit rikligt bra trots bastuvärmen igår kväll i tältet. Kommer iväg strax före åtta och redan innan en timme är värmen över 35 C. Vägen är platt och tråkig men problemet är fortfarande navigeringen.

Den stämmer inte. Jag har ett viss visuellt minne hur vägen ser ut men då det är många nya vägbyggen ställer det till det.

Efter några timmars cykling í relativ bra fart kommer jag fram till Fujiang floden med viss hjälp av några säkerhetsvakter på ett bygge efter vägen.

Jag cyklar över floden som är stor och rinner sakta och i grönt väldigt långt under mig.

Det är visst nått bygge på gång efter floden, för pråmar och maskiner finns efter flodbanken.

Staden Tognan ligger lite till höger om mig och jag tar en omväg in mot stan då jag trots allt testar Maps.me ytterligare en gång.

Innan jag når själva city stannar jag till vid ett billigt ”Hak” för käk

Klockan är inte tolv och GPS’en visar på drygt 40 km, bestämmer ganska fort att jag tar in på första bästa hotell för jag lider i värmen

En och en halv timme efter maten och i stadsdelen Zitong Residential District hittar jag ett hotell för 118 RBM eller ungefär159 kr natten.

Inget lyx men TV, badrum och aircondition på rummet. Det får duga. Känner mig sliten faktiskt så det får bli en lugn dag på hotellet, kanske en sväng ii kvarteret.

Duschar och byter om och slappar på rummet några timmar innan jag går ut i värmen och fukten.

Vandrar lite rastlöst omkring men till slut hittar jag ett ovanligt trevligt fik med gott kaffe, goda bakelser och fiket har stil. Rent och snyggt och tjejerna är också trevliga och välklädda.

Här sitter jag en timme innan jag går sakta tillbaka till rummet för vila. Vid sex tiden går jag ut och alldeles till vänster om entrén hittar jag ett matställe som får duga.igen för nattro.

Hotellet ligger vid en stor genomfartsgata och den har jag nu programmerat in att jag skall följa en bra bot genom stan i morgon på min väg mot Luzhou., S205

Jag slötittar på TV och har hittat en kanal som sänder friidrott från någon gala jag inte fått klart för mig vart.

Jag har också innan jag gick till fiket första gången tvättat upp ett par tröjor, kalsonger och sockar samt Linern och hängt upp den på en s.k. tamburmajor under airconditionsaggregatet och känner att det är redan torrt.

Innan jag kryper ner kollar jag Google Maps en sista gång och plockar ut orter jag skall passera.

Väg S205 skall jag hålla ända till strax utanför Rongchang, ungefär 100 km från Zitong.

Kryper ner i sängen som är hård med känns fräsch och tar fram mobilen och hörsladdarna och lyssnar på Partiledardebatten från tidigare idag.

För att kunna lyssna på SR Radio måste Express VPN vara i gång.

Nog vet jag vad JAG SKALL RÖSTA PÅ

Dagens Distans: 40,6 km

Max fart: 36,8km/h

Medel fart: 17,3 km/h

Färdtid: 4.03 t.m

Natti Natti

//P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer