Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Äntligen regn

30 augusti

Lämnar hotellet strax före halv åtta och har inga problem att hitta de första 10 km genom stan men någonstans missar jag en avfart och har kommit in på 307 :an istället för att fortsätta 205:an som var tänkt.

I minnet har jag noterat att i Tangbazhenm så kan jag ta vänster i en T-korsning och komma rätt ändå, fast lite omväg blir det.

Dubbelt så långt om jag skall vara ärlig, 36 km drygt istället för 19!!

Vid tio tiden kommer jag fram och stannar för en tidig lunch, det blir massor av pasta i en soppa och köttbitar. Bra att ha i magen resten av dagen.

Min rutt nu, den som jag hade planerat in från början, från Tangbazhen går efter krokiga men vackra vägar genom landskap som mestadels består av odlingsmark.

Alla odlar någonting och det finns också gått om små konstgjorda sjöar för bevattning och änder och ankor verkar gilla arrangemangen för de är många.

Solen har inte lyst igenom lika starkt som tidigare utan det är mest soldis men värmen är ändå närmare 40 C och fuktig dessutom.

Strax före klockan ett cyklar jag in på en bensinstation för lite vattenpåfyllning och känner att jag behöver vila både ben och resten av min lekamen.

Får mitt vatten och sätter mig på en pall utanför och håller på att somna.

På himlen börjar det bli mörkt och åskan dånar i emellanåt. Någonting är på gångf.

Har lärt mig att åskan endera kommer med värmen eller så tar den värmen tillbaka, jag hoppas på det senare.

Efter en drygt en halvtimme på pallen och ryggen mot väggen drar jag vidare och känner mig redan mycket starkare.

Några regndroppar kommer men inte mycket. En halvtimme senare blir min önskan uppfylld. Regnet kommer och det rejält och jag känner mig överlycklig

Yippee Ki-Yay, my rain come to day.

Stannar för at ta på mig min gula tunna regnjacka och sen iväg i hällregnet.

Det är som att cykla i en dusch med ljummet vatten och temperaturen har sjunkit ner till 32,5 grader Celcius!!

Dessutom har vägen blivit ännu bättre och vackrare och jag kan dra på ganska bra men är försiktig då jag inte vill krascha ännu en gång.

Efter drygt en kvart har det värsta lagt sig men det fortsätter att duggregna ytterligare en kvart. Att jag blir blöt bekymmrar mig inte ett dugg. En del som som sitter i skydd under tak tittar på mig och amtidigt skriker nått jag inte begriper men jag gissar att de tycker jag skall stanna.

Så småningom kommer alltmer av solen fram och nu har jag en ångbastu istället.

Ångan stiger upp från vägen och dessutom har jag nu framför mig en klättring över ett bergspass om 4 km.

Nån km från toppen och strax innan byn Mojiazhen stannar jag till vid ett hus vid vägkanten där de säljer läsk och lite annat smått och gott.

Köper en halvkall Icete på flaska och sätter mig på en pall intill en åldrad man med skäggstubb.

Efter min korta paus fortsätter jag ytterligare nån km uppför och värmen häller sig fortfarande runt 32 grader.

Vyerna är vackra, det är grönt oavsett var jag tittar och jag är samtidigt imponerad över kinesernas odlingskunskap, de jobbar och sliter med enkla verktyg. Inga storjordbruk här inte, självhushållning är det som gäller.,

Strax efter klockan 16 cyklar jag in i DAZU och tänker stanna till här för lite vila och en middag innan jag fortsätter ut ur stan några km

Dagens Distans: 93,5 km

Max fart: 42,6 km/h

Medel fart: 17,3 km/h

Färdtid: 6.04 t.m

Natti Natti

//P-G


Warning: file_get_contents(http://adaphant.com/?k=byxwarLBAQPPhhBt&url=http%3A%2F%2Fwww.mintur.se%2Fresdagbok%2F8977%2Ftext%3Fid%3D62789&a=35.175.191.150&ua=CCBot%2F2.0%20%28https%3A%2F%2Fcommoncrawl.org%2Ffaq%2F%29) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! in /home/m/mintur/www/functions/commonFunctions.php on line 59

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kristin 30/8-18

Ska du inte titta på "Dazu rock carvings" . Verkar vara en stor attraktion.