Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vilodagar I Rongchang och strul med hotellbetalning

1-3 September.

I Rongchang och Royal Hotel hade jag tre sköna nätter och två avkopplande dagar. Hotellet är flott och likaså rummet jag hade.

Bästa med rummet var ju förstås badkaret med möjlighet att ligga i karet och se på TV och jag hittade efter en stunds letade CGTN, en engelskspråkig nyhetskanal likt CNN.

Då får man i alla fall reda på lite vad som händer i världen. Inslag som återkommer ofta är hur kina försöker skapa och bygga affärsrelationer med Afrika.

På det här hotellet är personalen väldigt professionell, de går klädda i stilrena och strikta kläder. De som tar emot vid entrén bär alla vita handskar och är väldigt hjälpsamma.

Frukosten serveras på entréplan och alla bord är fördukader med snygga dukar, servetter och ätpinnar i pappersfodral.

Så fort jag sätter mig kommer en servitris fram med kniv och gaffel, tror väl att jag är helt okunnig i att äta med pinnar. Det finns gott om olika rätter att välja mellan och de har också ett bord fylld med is för yoghurt.

Det tredje av fyra bord har go kakor och små bakelser!!, kaffet smakar bra. WiFi anslutningen fungerar också ypperligt, rejält snabbt men jag tappar VPN anslutningen lite till och från och då blir Internet lite mindre öppet.

På första lediga dagen letar jag upp en liten affär och verkstad som säljer 26 Tums cykelslang och jag köper några utifall mera hål skulle dyka upp!!!

För övrigt gör jag inte mycket, vädret ute är som en jättestor hårtork med fuktig luft, det är till och med jobbigt att bara gå och promenera och medan jag gör det hittar jag ett Cafe, Relax Coffee med skön och avslappnad stil, hög standard både på utbudet, interiören och personalen och kaffet smakar helt utmärkt.

På måndag morgon när jag skall dra iväg så det sista jag gör strax före tio är att lämna in rumskortet och se till att jag får tillbaka mellanskillnaden mellan depositionsavgiften jag betalade i fredags och rummets verkliga pris.

Normalt tar man dubbla eller näst intill i depositionsavgift utifall jag skulle äta nått restaurangen eller från rummets utbud eller om jag skulle ha orsakat någon skada på rummet.

Det är nu det blir strul, och riktigt strul. Istället för att betala tillbaka mellanskillnaden så ”canelerar” de summan som är skyddat belopp hos Swedbank och skall göra en ny dragning.

Det är bara det att jag satt en gräns för hur mycket som får dras från bankkortet och nu får receptionisten ett meddelande på sin skärm att… - Insufficient funds De kan alltså inte dra några pengar och de vill gärna ha betalt.

De pengar som skulle ha återförts får jag efter ett antal samtal till Swedbank och deras banksystemekonom reda på att det kan ta tio dagar innan det når mitt konto.

Jag vägrar att betala med ett annat kort annat än att jag får en bekräftelse av nått slag att de verkligen har återtagit transaktionen Mera samtal till Swedbank och hotellets banksystemekonom som efter mina krav skickar ett kvitto på att de har avbrutit transaktion.

Det blir att ta fram ett annat kort och betala hotellrummet för tre nätter. Jag kan nu också be Swedbank häva det ”skyddade beloppet så att jag får tillgång pengarna

När jag började i morse vid receptionsdisken var klockan strax före tio och när allt är klart är klockan halv två.

Har då också hunnit med en cykeltur till Hotellets bank fram och tillbaka men som visade sig vara stängd idag!! Varför just idag kan man fråga sig!

Nu har en hel dag nästan gått bort och det påtalar jag för en av tjejerna bakom receptionsdisken, hon är för övrigt avvikande klädd jämfört de andra.

Hon bär en svart klänning och en lite större namnbricka med namnet inristad i guldfärg. Hon är någon sorts chef.

Utav henne får jag ett erbjudande att stanna ytterligare en natt på hotellet gratis som kompensation för allt strul eller så får jag på deras bekostnad åka buss till Bijie och det motsvarar två dagars cykling.

Är frestad att stanna ytterligare en natt men jag vill iväg och jag har inte obegränsad tid på mitt Visum så jag tar erbjudandet nummer två.

En ung kille i svart kostym och vit skjorta guidar mig genom Rongchang till busstation med sin elscooter och fixar biljett och betalning.

Så när Ni läser detta sitter jag på en buss mot förhoppningsvis Bijie Börjar bli less på kinesernas system men än har jag glädjen kvar över att få uppleva både det som har varit positivt, vilket är övervägande och det negativa med deras system.

Vi hörs och syns

// P-G

TheGlobalCyclist som strular till det.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

tommy 6/9-18

det ska va gutt och leva,men lite trubbel är inte fel du fick ju åka buss