Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Besvikelsens dag och monsterklättring

10 september

Kommer iväg strax före nio efter att hag ätit en frukost bestående av rissoppa och stor deginbakad skapelse som heter Dumpling eller Jaozi

Sen iväg mot bron och det är uppför hela tiden men efter 3-4 km blir jag medveten om att anslutningsvägen mot bron är avstängd då ett ras har blockerat framfarten på grund av regnet i natt.

Någon annan väg upp finns inte heller för cyklister och att försöka ta G56 an är utsiktslöst då personalen vid påfarten stoppar en.

Det känns som en stor besvikelse men vad skall jag göra? Vänder på cykeln och tar mig nedåt mot Dugeaxiang och sen över bron och riktning Sigeaxiang.

Vägen är otroligt dålig, asfalten som en gång legat på har försvunnit och nu är det stora hjulspår av lastbilar och en rygg i mitten.

Underlaget är dessutom väldigt lerigt och vattenpussarna vet man aldrig om de är bara ett litet hål eller en rejäl grop.

Fast omgivningen kan man inte klaga på. Yunnan dalen är vacker oavsett hur vägarna är.

Efter cirka tio, tolv km blir vägen bättre men istället är det uppför som gäller.

Så nu får man växla ner till lättaste växeln, minsta drevet fram och de tre största bak. Fort går det inte men jag får ändå vara glad att temperaturen är behaglig, 24-25 grader.

När klockan har passerat strax efter halv ett kommer jag upp till en av otaliga småbyar Jichangxiang och stoppar för lunch.

Trekvart senare sitter jag på min Surly Long Haul Trucker och pedalar uppför.

De små bergsbyarna avlöser varandra och det blir ett antal stopp för benen att vila och hämta andan.

Byarna blir mindre och mindre där nere för varje meter jag klättrar och jag blir medveten om vilken klättring jag gjort så här långt.

Lastbilarna som alla verkar vara lastade till bristningsgränsen råmar för allt vad de orkar för att tas sig uppför.

Vid halv fyra tiden börjar det duggregna och dimman tätnar så att jag ser knappast mer än 60-70 meter och det verkar inte vara n[got slut på klättringen heller.

Vid fem tiden får jag äntligen se slutet på klättringen och nu bär det iväg utför.

Dimman gör att jag inte ser ett smack av omgivningen nedanför och vägen är blöt så jag håller igen farten.

Jag når Sigexiang strax efter halv sex och nu har regnet tilltaget. Har tur att av en slump stanna utanför ett billigt ”hotell hak” så det blir att styra in cykeln i lobbyn och be om ett rum.

På sådana här små orter brukar det inte vara svårt att få ett hotellrum, de brukar också sällan begära ID eller pass.

När jag går uppför de tre trapporna till rum 306 känner jag att benen inte är speciellt snabba, det blir korta och sega steg uppför.

De andra besvikelserna är ju valet, Miljö Partiet De Grönaklarade förvisso riksdagsspärren 4 % men inte just mer och SD fick hela 17,6%.

Nått är helt galet med svenskarna, när nästan var femte väljare tycker att invandrarfientlighet, kvinnoförakt, miljöförnekelse, kultur och media hat m.m. är nått man kan lägga sin röst på.

Den tredje besvikelsen är att MP i Örnsköldsvik inte klarar spärren till Kommunalfullmäktige, tappar nästan hälften av alla röster sedan förra valet och lika är det här när SD går fram med dryga 2 % och får drygt sju procent av Öviksbornas röster

Fast MP kommer tillbaka både nationellt, regionalt och kommunalt, För vi behövs

Dagens Statistik

Färdtid 6:53:10

Medelfart: 9.2 km/h

Maxfart: 47.5 km/h

Totalt uppför: 4,432 m

Totalt nedför: 3,530 m

Maxhöjd: 2587 m.ö.h.

Minhöjd: 911 m.ö.h.

Medel temp: 22,5°C

Lägsta temp: 17,0 °C

Max temp: 27.0 °C

Natti Natti

P-G The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kristin 11/9-18

Jag förstår din besvikelse både över att du inte kom upp på bron och valresultatet. Det som är positivt är att SD inte fick så många röster som förutspåddes. Alltid nåt!

Christian J 11/9-18

Bra kämpat - hade nog inte gjort det bättre själv... Fö ett egendomligt val där vinnarna, förutom KD o C, inte verkar nöjda... o de som förlorat, förutom MP, verkar nöjda...Nu återstår en knepig regeringsbildning o svårt budgetbeslut mm MEN tror det kommer att lösa sig hyggligt o förefaller, som tur e, inte bli nått inflytande för sd...