Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Kunming och snart Vietnam

15 september

När ni läser detta är jag i Kunming, huvudstad i provinsen Yunnan, ligger på en platå knappt 2000 m.ö.h.

Staden kallas också ”Spring of the city” tack vara sitt klimat, aldrig för varmt eller för kallt.

Jag finner ett hotell en bit från de kaotiska centrum som finns och tänker stanna här i två nätter.

Till den Vietnamska gränsen, Hekou, är det knappt 40 mil och dit har jag tänkt att ta mig med en buss från East Couch Station den 16 september så snart har jag klämtat det stora riket.

Bussen avgår klockan 08.30 och jag fick slita grymt innan den kvinnliga hotellreceptionisten begrep att jag önskade att hon ringde och beställde en taxi till 07.00 avresedagen.

Biljetten är köpt, det gjorde jag i förmiddags och det gick bra. Att ta sig till East Couch Station var som att befinna sig i ett gigantiskt flipperspel.

Vägarna korsade i alla vädersteck, bilarna i långa köer och höghusen går det tretton på dussinet av.

Jag har också lyckats att beställa ett Visum till Vietnam via deras webbportal. Det gjorde jag i går och ansökan gick igenom likaså betalningen, 25$.

Tre arbetsdagar skall det enligt e-postmeddelandet jag fick ta att behandla min ansökan och det är ju ganska snabbt hanterat.

Ett E-Visum räcker trettio dagar men jag har bara en inresa jämfört med ansökan via deras passmyndighet då jag kan åka in och ut flera gånger.

Första kvällen i Kunming blev att bekanta sig med område och jag fann efter liten spatserande bland kvarteren en å som rann sakta igenom och hade dekorerats med blåljus.

Senare på kvällen utanför och nedanför mitt hotellrum var det full aktivitet av människor. Alldeles intill finns det ett sorts köpcentrum eller galleria med massor av affärer och matställen. Gallerian är i tre plan och ganska lyxigt inredd.

På gatan nedanför mitt rum pågår det också någon sorts dansträning, påminner lite om danspassen på F&S och verkar väldigt populärt för det finns flera olika grupperingar.

I morgon den 16 september vid denna tid bör jag vara framme i Hekou och den Vietnamesiska gränsen.

Ha det bra För det har jag trots språkförbistringarna

// P-G The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kristin 15/9-18

Lycka till med inträdet i Vietnam!