Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Min VISA ansökan har blivit godkänd

20 september

Efter två extra dagars väntan i Hekou fick jag i morse ett e-post meddelande från den Vietnamesiska immigrations myndigheten i Ho Chi Min att den blivit godkänd.

APPROVED

Väntan har varit lite spännande för man kan ju aldrig veta hur de behandlar ansökan. Fick skicka in uppdateringar några gånger för de var inte nöjda med mitt formulär och jag hade svårt att begripa vad de menade med Passport Data , Full Page i deras epost meddelande.

Till slut med hjälp av Svenska Ambassaden i Hanoi fick jag ett svar att det på den bild av första sidan i passet jag skickade in saknades sista raden. När jag sen skickade in en ny bild blev de nöjda.

Så i morgon kommer jag att cykla över Nanxi River via bron som skall ta mig in i Vietnam.

Hekou är en alldeles lagom stor stad för mig, cirka 80 000 invånare, Lao Cai på andra sidan har knappt 20 000n fler.

Det märks att jag är i ett gränsland för skyltar och text varierar mellan Kinesiska och Vietnamesiska tecken och utseenden på människorna är också lite annorlunda än norrut.

Givetvis måste jag ta ut cykeln och bege mig till bron, bara för att få en känsla av att lämna Kina och bege mig in i ett nytt land, det femtonde (15:e) sedan starten i fjol.

Handeln är livlig och cyklar som lastas med massor av varor syns överallt och vid gränskontrollen var det en lång kö som väntade på att ta sig in i Vietnam.

På väg tillbaka tar jag mig genom shoppingcentra och efter en stund er jag en stor skylt med den karaktäristiska mörkblå färgen och Texten GIGANT, en cykelaffär och den ser ju också fräsch ut.

Cyklarna jag ser verkar lika fräscha de så jag måste ju besöka den. Stor är den inte butiken men det finns ett litet utbud av cyklar av märket GIGANT och även lite tillbehör.

Jag frågar om de har bromsklossar till min cykel och killen i butiken kryper in genom en dörr under trappen och kommer ut med en påse med bromsklossar.

De ser ut att passa och jag frågar om de har lust att byta ut mina och pekar på cykeln som står på trottoaren utanför.

Han nickar och jag säger åt honom att jag återkommer för jag behöver lite mat. En timme senare är bromsarna som nya och de nyper snabbt.

80 RMB eller Renminbi eller som valutan egentligen heter fick jag betala(Renminbi betyder ordagrant "folkets valuta" och yuán betyder endast "myntenhet")för bromsklossarna och monteringen. Motsvarar knappt 105 sek.

Tar mig tillbaka till mitt hotell via smågator och massvis av affärer och så verkstäder och sätter på vattenkokaren för nu vill jag ha kaffe.

Vi hörs i morgon eller övermorgon från Lao Cai och Vietnam // P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kristin 22/9-18

Härligt att komma vidare!