Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fortsatt skön cykelväg mot Hanoi

23/9

Vaknar av trafiken nedanför hotellet strax efter 07.00 och kliver upp. Rummet är svalt men ute i korridoren är det som att kliva in ett badrum när man nyss har duschat och ingen ventilation.

Packar cykeln och drar iväg genom stan mot Yen Binh som skall enligt Maps.me ligga 47km bort. Här har jag tänkt äta lunch.

Vägen är krokig, slingrig men förbaskat vacker. Fanerskivor tillverkningen har tilltagit. Knappt en km utan att det ligger massvis av fanerskivor efter vägen på tork eller hopbuntat.

Risodlingarna är många och de är också vackra att titta på. Odlarna har gjort ett bra jobb.

Ju längre in på dagen jag kommer desto varmare blir det och ett tag tror jag huvudet skall expandera till bristningsgränsen.

Klockan börjar bli halv tolv och jag borde vara framme i Yen Binh, har nu cyklat 50 km men ingen liten stad.

Jag stannar dock i en liten by utanför en oansenlig och mörk matservering, ägarinnan ligger på en madrass och vilar men vaknar till när jag ropar.

Jag beställer in ris, kyckling, två stekta ägg, en skål med någon grönsak jag ej vet vad det är och en Coke.

Smakar alldeles utmärkt och den lilla serveringen har också WiFi. Jämfört med Kina kan man hitta WiFi nästan vart som helst, även här ute på landsbygden. Dessutom behövs ingen VPN tunnel att starta. Det fungerar ändå.

Jag fortsätter i värmen som aldrig verkar ta slut och backarna börjar nu ta ut sin rätt. Få hoppa av i vissa av dem och styra uppför

Jag stannar en MC killen efter vägen och frågar om Yen Binh och får svar att jag är på rätt väg men jag har tyvärr ytterligare 38 km att slita.

Nu visar det sig att Maps.me har räknat på en annan Yen Binh och den ligger också i samma riktning men lite på sidan av vägen. Därför fann jag ingen Yen Binh efter 47 km.

Vägen är trots alla backar väldigt rolig att cykla efter, omgivningarna är gudomligt vackra. Allt är så grönt och välordnat.

Trafiken är vänlig bortsett från långtradarna som skall köra om i alla lägen och vägen medger inte omkörning på alla platser, i kurvorna. Vid två tillfällen hade jag andan i halsgropen, långtradaren som körde om fick möte i kurvan och nästan prejade mig ner i det djupa v-formade och cementerade diket.

Det andra tillfället skulle en mötande långtradare köra om i backen och nu blev det trångt. Fick tvärnita och styra åt höger allt som gick och det var inte många dm mellan oss.

Personbilstrafiken är dock relativt vänlig.

Utanför en av många små byar skrek ”Lill Kentha” till. Han krävde att jag stannande. Han hade från sin position bak till på cykeln sett en Vit Älg innanför ett stängsel och ville givetvis bli fotograferad med denna skönhet.

Fanns inget annat att göra än att stanna och bli honom tillmötesgående.

Efter fototagningen fortsatte vi och ”Lill Kenta” var väldigt sentimental men lugn.

Dessa grabbar ville absolut att jag tog ett kort med dem och ”Lill Kentha”

Klockan halv fem stannar jag till 9 km hitanför Yen Binh och bokar ett hotellrum. Fortfarande alldeles för varmt att tälta. Medeltempen idag 37 C och luftfuktigheten alldeles för hög

Jag har bara varit i Vietnam två dagar men redan nu tycker jag mig märka skillnader mellan folken. Vietnameserna verkar mera glad och gästvänliga. De vinkar och tjoar efter vägen och barnen vill också hälsa. Till och med gamla damer vill vinka och hälsa, hur man nu skall tolka detta men skojigt är det i vilket fall som helst.

I Kina var detta mera ovanligt. Det är också lättare att kommunicera, de förstår ett och annat ord man säger på engelska.

Vägskyltarna har man nu lättare att förstå och man känner sig tryggare då man vet att man är på väg åt rätt håll.

Dagens distans: 91,7 km

Färdtid: 06.00 t.m

Total tid: 08.51 t.m

Maxfart: 47,8 km/h

Medelfart: 15,3 km/h

Maxtemp: 47 C

Medeltemp: 37 C

Vi hörs och syns

//P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Maggan 24/9-18

Hej! Vietnam verkar vara ett mycket vänligt och vackert land. Vilka dumma lastbilschaufförer.