Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lättcyklat, Varmt och Bai Bang

24/9

Dagens distans var ganska lättcyklad trots värmen och fukten. Enda problemen är dessa förbaskade busschaufförer som kör och gör om körningar så man tror att det är utryckning. Vid två tillfällen var det inte mer än några decimeter mellan MIG OCH BUSSEN. Tack och lov har inget hänt… ännu.

Mitt första stopp alldeles utanför Yen Binhs stadskärna då jag såg ett Cafe och en brun labradorvalp. Givetvis måste jag stanna och prata med labben. Den visade sig tillhöra ägaren av cafét. Beställd då samtidigt kaffe men bryggningen som görs på bordet med en speciell tillsats på koppen så jag fick nytt kaffe och denna gång i ett stort glas med is.

Smakade faktiskt riktigt gott och dessutom läskande. Fortsätter sen att trampa på genom stan som är lång och har målet Hanoi.

Vägskyltarna är lättbegripliga jämfört med Kina så det är inga större problem att veta vart man är på väg. Vägen är fortfarande ganska smal och kurvig och rolig att cykla efter.

Vietnameserna är fortfarande glada och de flesta ler alltid, både vuxna som barn och gamla tanter. Strax före halv tolv kommer jag fram till Doan Hung och jag stannar till för lunch. Ris, räkor, pressylta liknande kött och grönsaker samt två burkar energiliknande dryck.

En timme senare sitter jag på cykeln och har bestämt att strax före 100 km idag blir det stopp och klockan kommer då att vara strax före halv fem om inget tokigt inträffar.

Lite vila, tvätt och uppblötning av tröjan hann jag med på denna bensinmack.

När jag kollar Google Maps, Maps.me och vägskyltarna till Hanoi så får jag tre helt olika svar vid ett tillfälle.

Vägskyltarna säger 120 km till Hanoi, Maps.me vill att distansen skall vara 236 km och Google Maps säger 113. Man kan bli fundersam för mindre. Jag litar på Google Maps kanske mest för att den är kortast.

Inget inträffade annat än att jag blev lite matt på slutet med till Phong Chau cyklade jag in enlig tidsplanen.

Ett litet hotell blev min nattplats denna kväll, standarden har varit bättre, kanske 1,5 stjärna. Det roliga är att ett överdrag på sängen har tryckt text i rött och på den står det med BAI BANG Hotel och tre stjärnor är tryckt också.

Det visar sig att detta hotell en gång i tiden mellan 1970 och 1995 var detta en administrativ anläggningen för pappersbruket projektet. Phong Chau eller Bai Bang var huvudort där de flesta bodde som arbetade med projektet.

En väggtavla i receptionen berättar också att svenska staten bekostat denna anläggning och lite till.

I morgon har jag tänkt kämpa in till Hanoi, en sträcka på mellan 79,6 och 80,6 km beroende på vilken av vägarna jag väljer. Skillnaden är knappt märkbar

Själva rutten verkar också vara relativt platt så det bär inte bli några problem om nu inte någon bussgalning får för sig nått annat.

Dagens Distans: 99,1 kmFärdtid: 05.50 t.m. Total tid: 08.20 t.m. Maxfart: 78 km/h Medelfart: 16,9 km/h Max temp: 50 C !! Medel temp: 41,1 C Lägsta temp: 27 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer