Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Hanoi vilodag och promenad kring West Lake

28/9

Jag vaknar runt sju men ligger och drar mig till framåt nio. Är trött efter bussresan igår och alla upplevelser i Ha Long Bay.

På förmiddagen går jag mest runt i kvarterna närmast hotellet utan att göra speciellt mycket. Det finns många små gränder att undersöka och här kan man hitta allt. Det finns gott om små hotell och hostel, massage inrättningar allt från enbart fötterna till huvud, små barer, caféer och en uppsjö av butiker som säljer mobiltelefoner, Appo, Vivo m.fl. Priserna kanske lite billigare än hemma.

Senare på eftermiddagen tar jag en tur till Hanois stora insjö, Ho Tay eller West Lake. Det här området speciellt på västra sidan verkar vara lite mera välbärgat.

Jag möter många som motionerar och cyklar och cyklarna de har är ofta av bra kvalitet och märken.

Givetvis tittar jag in i cykelaffären jag besökte häromdagen, THBC, The Hanoi Bicycle Collection bara för att kika lite. Priserna är inte låga, t.o.m. lite högre än hemma.

Efter rundturen tar jag en taxi tillbaka till Seoul Hotell i trafikkaos som inte liknar nått annat. Är förvånad över att det inte händer massvis olyckor för alla skall tränga sig före.

Scootrarna de tar sig fram hur de vill och de kör ungefär som de har fått kunskapen via modersmjölken.

När jag kommer fram tar jag en sväng till en av de små gränder som finns runt hotellet och beställer mat att ta med sig till hotellet.

Man får mycket mat för 20 spänn och då ingår en 33 cl öl.

Resten av kvällen förbereder jag för morgondagen, äter den köpta maten och ser på CNN och BBC som rapporterar flitigt från senatens omröstning av Kavanagh, han som eventuellt skall bli invald i högsta domstolen.

Turerna är många och en del senatorer få stå ut med både det ena och andra för att de inte vågar ta ställning nu direkt. De kommer tydligen att skjuta upp motröstningen en vecka och låta FBI under-söka hela händelsen.

Vid e23 snåret lägger jag mig under det tjocka lakanet och tar fram hörsnäckorna och laddar SR radio appen och lyssnar på ett inslag hackers. Hinner somna innan programmet är slut.

I morgon ut ur Hanoi och jag har en ganska bra bild hur det skall gå till och sen ta mig mot Ninh Bin och Tam Coc som ligger cirka 7 km sydost om staden.

Natti Natti

// P-G The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer