Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fortsätter söderut mot Dong Hoi

4/10

Strax efter halv sju packar jag cykeln och skall dra iväg när jag ser att det har punkteras igen. En lokal cykelreparatör får hjälpa mig. Idag ids jag inte fixa det själv.

Isär plockning av bakhjul, kontroll vart hålet finns, lagning och sen montering kostar mig 20 000 Vnd , knappt 9 kronor!!!

I dag har jag tänkt cykla till Dong Hoi som ligger knappt 90 söder om Ky Anh. Första milen medvind men lite backig och lagom med trafik. Jag cyklar efter Indiska Oceanen och både ser vågorna och känner oceanens salta doft.

Efter cirka två mil får jag lite sed motvind men inte vare än att jag kan hålla 18 km per timme. Samhällena kommer tät, en del väldigt små andra lite större, ungefär som Husum och Bjästa.

Vädret har blivit lite svalare, kanske 30-32 grader, solen syns inte utan ett ljusgrå himmel är allt jag ser.

Vid tio tiden stannar jag i Di Luan för lunch och kaffe. I Ky Anh hittade jag en affär som sålde nescafé på glasburk och det kunde jag inte motstå. Det brukar aldrig bli några protester om jag stannar och ber om hett vatten.

Sen iväg längs kusten och det blir några mindre stopp för vattenpåfyllning och lite vila.

I Thien Phong cirka 25 km från Dong Hoi blir det ett stopp för en Hanoi Bia (Öl) . Strax innan Dong Hoi får jag min första riktiga långa utmanande backe i Vietnam.

Känns ovanligt och den är ganska brant också. Cyklar till och med förbi en cementlastbil som har problem m att ta sig upp.

Strax före halv tre kommer jag fram till Dong Hoi en stad som är i Sundsvalls storlek, den har både en stor hamn och en flygplats kan jag se i Masps.me.

Genom stan flyter Nhat Le-floden som jag cyklar över. Jag hade ju tänkt stanna här men jag ser att det bara är drygt en mil till ett litet mindre samhälle söderut, Quan Hau så jag ändrar min plan för idag.

Quan Hau är inte större än liten småstad, bara drygt 4100 invånare, precis lagom åt mig. Ett motell för 70 kr natten blir bra och den ligger vid genomfarts-vägen den jag skall fortsätta cykla efter i morgon.

Kvälla maten hittar jag längst ner i stan och de serverar nudlar med kött fast inte som soppa. Jag har också beställt två, fast jag fick tre grillade köttbitar på pinne, ett fat med olika sallader, en skål med rödaktig sås och så tunna skivor av nått som jag först tror är plast men jag blir instruerad att lägga först grönsakerna i botten och sen köttbiten överst.

Sedan skall allt rullas ihop till nåt som liknar en vårrulle och doppas i skålen med såsen. Det smakar helt fantastiskt gott och då menar jag allt.

Går sedan tillbaka i kvällsmörkret och den 28 gradiga värmen mot mitt hotell som kallas gör gästhus.

I morgon mot Đông Hà, tror inte jag tar mig till Hue, dit är det drygt 150 km.

En sak är då säker detta är ett äventyr och jag får nypa mig i skinnet ibland, har svårt att tro att gamla gubben klarar av att ta sig så här långt.

Dagens distans: 104,6 km Medelfart: 18,6 km/h Maxfart: 45,7 km/h

Färdtid: 05.35 t.m. Totaltid: 07.09 t.m.

Medeltemp: 33 C Max temp: 36 C Min temp: 30 C

Vi hörs och syns

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer