Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Hetaste dagen hitills i Vietnam

15/10

Vi lämnar hotellet och Ninh Hoa strax före halv sju och redan nu känns det som det skall bli varmt som tusan idag.

Vår rutt genom stan är fylld av bilar men i synnerhet av scootrar och även vägen mpt Nha Trang är trafiken tät. Alla vill väl till jobbet.

Cirka 10 km från Nha Trang får en av vietnamesiska cyklisterna punktering och det blir ett byte av slang. De säger åt mig att fortsätta mot Nah Trang för de kommer att hinna upp mig så jag fortsätter själv. Några km hitom stan gör jag en paus för en halvtimme men blir tvungen att forttsätta. När jag är inne i Nah Trang gör jag et nytt stopp men någonstans har vi passerat varandra.

Tråkigt men inget att göra något åt så jag fortsätter mot Cam Rahn som ligger söder om Nha Trang och efter kusten.

Det är lite med andan i halsgropen jag kryssar mig genom denna stora och livliga stad, scootrarna måste man ha full fokus på. De kan hitta på vad som helst, och trafikregler verkar inte vara något som de prioritera.

Så småningom kommer jag igenom vimlet och är på lite mera säker mark. Att kustlinjen omkring Nha Trang är en resort är tydligt., Hotellen ligger på rad och områdena kring dem är gröna, massor av träd och buskar och väldigt välskötta gröna ytor i övrigt.

Till Cam Rahn är det knappt 60 km och min plan är att ta mig dit. Inte längre idag för värmen är mördande och dessutom motvind.

Hela tiden har jag Indiska Oceanen på min vänstra sida och hotellkomplexen fortsätter att ståta upp sig.

Sista 15 km innan Cam Rahn håller de på att bygga nya hotell och en del är gigantiskt stora, Radisson Blu är en av hotellkedjorna som satsar på denna kustlinje.

Någon mil innan själva Cam Rahn stan blir det lunch och 8 km senare tar jag in på motellet Lily 2, inte en meter till idag för jag tror jag brinner upp.

Min plan sedan Da Nang om att cykla minst 100m km per så att jag hinner med Cu Chin tunnlarna utanför Ho Chi Minh staden håller, just nu 104,7 km per dag

Dagens distans: 92,5 km Medelfart: 18,1 km/h Maxfart: 52,8 km/h

Färdtid: 05.07 t.m. Totaltid: 06.34 t.m.

Medel temp: 40,8 °C Max temp: 54,0 °C Min temp: 27,0 °C

Vi hörs i morgon

// P-G The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer