Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mot Ho Chi Minh staden och en enda stor förort i 100 km

18/10

Har sovit ovanligt gott trots det simpla hotellet som hade hänglås för dörren på utsidan och skjutlås på insidan.

Sitter på cykeln redan för halv sju och allt går enligt planerna och de är att ta mig till Cu Chi tunnlarna utan att h’ta mig in i Ho Chi Minh staden.

Värmen är redan över 28 grader och mer kommer det att bli. Sceneriet och landskapsbilden Inte mycket att yvas över denna dag, ganska rakt och platt och en enda stor förort till Ho Chi Min City. Städerna och samhällen avlöser varandra.

Strax innan Bien Hoa blir det lunch för 30.000 vnd och sen iväg mot vad som var tänkt Phu My Hung som ligger strax före den plats tunnlarna skall ligga.

Ju närmare HCM jag kommer desto mer trafik, motorvägar och vägkorsningar och min puls den ökar den med. När jag närmare mig Thuan An i provinsen Binh Duong är trafikkaoset max och hur jag skall ta mig igenom detta gytter av vägar, broar vägtullar och alla lastbilar vet i tusan.

Vid ett tillfälle är jag helt omringad av lastbilar som kryper fram meter för meter, från höger en påfartsväg och även den är fylld av lastbilar, till allt detta alla mopeder, MC och scootrar och jag mitt i alltihopa med cykel och röda packväskor och gulgrön hjälm,

Ett tag vet jag inte ens vart jag är för batteriet till mobilen har laddats ur och jag orkar helt enkelt inte ta fram laddaren som jag har i styrstångsväskan.

Så småningom kommer jag loss och tar första bästa avtagsväg åt vänster. Hamnar i nått slitet men gigantiskt stort kvarter. Hittar runt men vart norr och söder är just nu vet i tusan.

Bestämmer att nu är det färdig cyklat för idag för GPS’en visar nästan 100 km. Inne i Thuan An hittar jag Hoang Dung ett tvåstjärnigt hotell som får duga. Gatan utanför verkar bli lagom livlig ikväll så det lär inte bli några problem att hitta matställen.

Får ett rum med dubbelsäng, TV och luftkonditionering, kombinerad toa och dusch samt ett kylskåp kallt som attan och fylld med drycker som jag inte tänker röra.

WiFi fungerar och jag loggar in efter att jag duschat, letar fram en tourguide för Cu Chi tunnlarna och hittar VinadayTravel som har ett antal olika alternativ. Jag fastnar för ett som de kallar Cu Chi Tunnels and My Tho Full Day. Det visar sig senare att detta är en ”Private Tour” och jag som ensam måste betala 260 $.

Letar då upp en ny attraktion med Cu Chi tunnlarna som inslag och finner då en som verkar vara både kul och spännande, Discover Cu Chi tunnels in the afternoon by Les Rives Speedboat

De plockar bara upp folk inom vissa distrikt i HCM så jag chattar med en guide representant och hon rekommenderar att jag tar ett hotell i distrikt 12 och förslår ett billigt hotell Mai Phuong Thao hotel som jag senare accepterar och bokar två nätter, 19:e och 20:e.

Dessutom blir det hyrd taxi in till detta hotell för jag vägrar att ta mig in till hotellet i detta trafikkaos. Från mitt hotell Thuan An är det till HCM knappt 15 km men jag tror att det nog tar minst tre timmar att hitta hotellet jag bokat in distrikt 12.

Dagens distans: 99,78 km Medelfart: 17,8 km/h Maxfart: 50,6 km/hFärdtid: 05.35 t.m. Totaltid: 07.53 t.m.

Medel temp: 40,2 °C Max temp: 53,0 °C Min temp: 28,0 °C

Vi hörs i morgon eller övermorgon om jag nu inte ha förvirrat mig kvar i tunnlarna

// P-G The Global Cyclist

Förvirrad och förväntansfull Cyklist I Ho Chi Minh City distriktet

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer