Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lämnar ett fantastiskt Vietnam för ett oprövat Kambodja

21/10

Strax före 12 är jag framme i Mộc Bài som ör den vietnamesiska gränskontrollen mot Kambodja och den ser pampig ut.

Genast kommer det fram en valutaväxlare som givetvis tycker att jag skall välja just hens kurs, skakar på huvudet och säger att jag …

- Please wait, I will return when I checked in

Det första jag får göra är att ta av alla väskor som sedan skall genom röntgenkollen…

- Is Everything OK? säger jag åt mannen som kollar bildskärmen

Han nickar ett Ja och jag tar väskorna tillbaka till cykeln som står alldeles intill. Sen frågar jag igen om jag skall passera med cykeln igenom men han pekar att jag skall gå på utsidan.

Det gör jag också och innan jag vet ordet av är jag förbi hela passkontrollsystemet och i princip i Kambodja

Blir ju fundersam och tänker lite högt, men stämpeln i passet då? Tänker just inte mer än så och fem hundra meter senarer står jag framför den Kambodjanska gränskontrollen Bavet.

Nu har jag lämnat ett fantastiskt Vietnam som jag kommer att sakna, har varit en positiv överraskning nästan helt igenom.

De som slår lite smolk i bägaren är trafiksituationen och i synnerhet från bussarna och lastbilarna efter vägarna. De kör som Jag är störst och skall fram först, flytta dig!!

I städerna är ju scootrarna i mångtusentals och jag är fortfarande förvånad att jag inte sett ett antal olyckor som de kör. Fast på något sätt hittar de som oftast en lösning.

Trettio dagar och tvåtusen etthundra åttiotre km har jag avverkat under tryckande hetta och fuktighet som ibland påminner om ett badhus.

Jag vet betydligt mer nu om Vietnam är tidigare och de som får mig att undra varför inte folket visar mera hat mot USA än vad de gör amerikanska flaggan syns på många ställen och till och med caféer har döpts till B52.

Själv har jag mest sett leenden, fått ryggdunkar och heja rop. Jag är överväldigad.

Detta land är absolut värt en resa. Mallorca, Grand Canaria m.fl är ju, vad var det nu Hasse sa i i Sketchen ”På Jobbet” i 88-öres revyn?..... ….. ….. …..`? Fyll i själv

Goodby and By Bye Vietnam

Nu väntar Kambodja, Kan Ni slå grannen?

Vi Ses i Kambodja

// P-G The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kristin 22/10-18

Alla som går in i ett krig kommer ut som förlorare, men eftersom man ändå brukar prata om vinst och förlust så var det ju inte Vietnam som land den förlorande parten.