Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

På väg mot Siem Reap och Angkor Vat världens största religiö

Jag vaknar utsövd någon timme innan väckaren gör sig hörd men drar mig till den ljuder.

Kvart i sju sitter jag på cykeln norrut mot Siem Reap, cirka 100 km till stan och borde vara där strax före tre.

Luften så här på morgonen är mera behaglig än vid tio tiden och jag har lite medvind. Kommer nog att ändras under dagen.

Det märks att det är arbetsdag för alla verkar ha ett mål även skoltjejerna verkar skynda sig till sin första lektion

De hejar, tjoar och vinkar och de flesta har ett stort leende på läpparna vilket också gör mig glad..

Dagen första stopp blir efter drygt halva sträckan strax hitom Soutr Nikom. Ris, kött och köttsoppa, en pepsi och lite snack med de nyfikna lokalborna som redan sitter och skryter för varandra.

Överallt blir jag väl bemött och jag tror de tycket att det är roligt med lite exotiska turister som jag. Vanliga turister stannar ju aldrig på sådana här platser.

Det blir några korta stopp för vattenpåfyllning, ibland har jag tur att jag också får fylla flaskan med krossad is och det är en gudomlig känsla att få skölja strupen med kallt vatten.

Efter vägen ser jag ofta stora och mindre vattensamlingar där det odlas lotusblommor. De är otroligt vackra och blomman sitter långt ovan vattnet på stjälken. Skall vist dofta hyacint.

Inom Buddismen och Hinduismen är den helig och står för perfektion.

Har fått smaka av den och tror att det är bitar av roten man äter, gott var det i vilket fall som helst. Även frön från blomma kan ätas.

I andra pölar brukar en och annan asiatisk vattenbuffel ha sitt revir. Andra betar av det gräs som det finns gott om och som har vattenbuffeln några vita hägrar som intresserad följer hans betande.

Sista 12–15 km in mot stan är vägen kantad av stora lummiga träd som ger en skön inramning och skugga. Trafiken har också ökat så det är tydligt att jag närmare mig Siem Reap

Vid två tiden cyklar jag in i ett livligt Siem Reap som är Kambodjas näst största stad, cirka 168 000 invånare och är mest känd för sin närhet till ruinstaden och världens mest religiösa tempel Angkor Vat som också idag är en stor turistinkomst för Siem Reap.

I Maps.me har jag ”bookmarkat” Mad Monkey hostel och jag letar efter Siavatha Boulevard som ligger tvärs den stora genomfartsleden den skall jag sedan följa en bit och men också ha koll på ett KFC, snabbmatlagningskedja för hostelet skall ligga tvärs emot, och det gör det också.

Ser Logotypen på min vänstra sida så det är bara att markera ut vänster armen och köra över gatan.

Själva hostelet ligger inne i en liten gränd men inga problem att hitta. En jämn ström av folk går in och ut. Det ser mysigt ut och poolen är populär och det kommer den att bli för mig också.

Efter lite strul med bokningen då de ej hittar mitt namn så får jag ett fyrbäddsrum på bottenplan och nedre slafen.

Rummet är väl konditionerat vilket jag inget har emot. Sängen är bred, lakan, kuddar och det tunna täcket verkar rent och fräscht.

Ser lovande ut. En dusch, ombyte och sen 50 femtio meter till närmaste bar för ris och kött och en Angkor beer.

Dagens distans: 103,6 km

Färdtid: 05.23 t.m Total tid: 07.16 t.m

Maxfart 35,7 km/h

Medelfart: 18,7 km/h

Max temp: 51 °C

Medeltemp: 35,8 °C

Min temp: 23 °C

Vi hörs i morgon från en heldag i Angkor Vat för jag har redan bokat in mig för en guidad tur.

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer