Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Varmt, platt och många raksträckor mot Sisophon

3/11

Jag vaknar utsövd klockan sju och gör det som jag ej gjorde i går kväll. Bär ut väskor och packning till receptionen, fyller en glas med nescafé, tar med några brödskivor och ber om hett vatten.

Strax efter 8 går jag till GIGANTcykelverkstaden och hämtar cykeln som står uppallad, 3 $ vill hon ha för besväret. Hon säger också att jag behöver byta Crankset, drev och drivlina fram men att de inte hade grejorna hemma.Jag frågar…

- Do you think I can handle current crankset to Bangkok?

- Absolut sager hon

Tillbaka för att pacxka väskorna på cykeln och lämna tillbaka rumsnyckel som jag har depositerat 5$ för.

Strax före nio sitter jag på cykeln norrut. Första trafiksignalkorsningen vänster sen bara rakt fram, inga konstigheter.

Inget speciellt händer idag, värmen stiger ju längre in mot lunchtid jag kommer så det blir några vattenpåfyllningsstopp.

Trafiken är lugn och inget retar upp mig. Vid ett tillfälle hinner jag fatt ett fordon som liknar en jordbruksmaskin med släp. På flaket sitter sex-sju stycken, mestadels äldre kvinnor.

Jag lägger mig bakom för att få ”slipstreama” och en av flakåkarna slänger ut en rödvitrutig sjal ¨t mig som jag tar tag i med höger handen och får gratis skjuts i några km. Gillas av mig och de andra på flaket för mungiporna är breda.

Vid ett senare tillfälle vid en TELA mack som jag stannar vid för vattenpåfyllning blir jag intressant för en äldre herre. Tjejen vid macken säger att det är hennes farfar och han är åttio år.

Vi förstår inte varandra men vi båda vekar trivas att sitta tillsammans och le.

Det är det här som är så roligt med att cykla, man kommer lokalbefolkningen så nära. Jag blir glad och de verkar också uppskatta min närvaro.

Han verkar gilla min hjälp, i alla fall hans sons dotter tycker det är väldigt skoj och tar sedan ett antal bilder av oss tillsammans.

Jag fortsätter sedan med glädje i själen norrut och landskapet runt mig och framför blir rakare och rakare.

Odlingarna med ris och andra grödor är milsvida. Tyvärr så kommer jag inte förbi allt skräp som slängs, det gör mig ledsasen att se detta.

Vid tvåtiden och efter drygt 80 km blir det lunch vid en vägkrog i ett litet samhälle. Ris, kött och en hel tallrik med sallad, morötter, lök, gurka och några gröna stänger jag ej vet vad det är men ner slinker de.

Tjugofem km kvar till dagens mål Sisophon där jag bokat ett billigt hotell, Botoum Hotel.

Blir skönt med en dusch för idag har det emellanåt varit grymt varmt. Jag såg efter vägen att till och med korna låg ner i skuggan bara för att slippa värmen.

Innan jag är framme vid Y-korsningen som BoToum hotellet skall ligga vid stannar jag vid ett café, Five Star Coffee för jag är fikasugen så in i vassen och i skyltfönstret ser jag rader av ”gokakor” och jag vet sedan tidigare att denna kedja har grymt gott kaffe..

Fiket är av västerländsk standard och vid bordet och soffan jag sätter mig vid med utsikt mot gatan och cykeln ligger en trött brun flodhäst och ”Lill Kentha” blir eld och lågor när han från cykeln ser flodhästen genom rutan.

Det är bara att hämta honom och sätta honom bredvid till de andra gästernas förtjusning

Båda verkar trivas

Innan jag tar mig ut för lite kvällsmat så laddar jag ner Blood Sweat & Tears Greatest Hits, en av mina allra bästa favoriter och speciellt med vokalisten David Clayton Thomas.

Jag får ståpäls när jag hör stämman av David Clayton sjunga Go Down Gamblin och When I Die till Blood Sweat & Tears ”blås”

Kommer att bli välspelad de närmaste veckorna. För mig är musiken odödlig.

Dagens distans: 105,0 km

Färdtid: 05.43 t.m

Total tid: 08.01 t.m

Maxfart 41,5 km/h

Medelfart: 19,8 km/h

Max temp: 54 °C

Medeltemp: 40,6 °C

Min temp: 31 °C

Vi hörs senare från thailändska gränsen

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer