Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

God frukost, bananplantor utanför dörren och vänlig trafik

05/11

Vaknar av min Huawei’s inställda larm och kliver upp med det samma. Att packa cykeln går fort och sen 25 meter till frukostbordet. Utanför min dörr växer bananer och det är bara att ta för sig.

De smakar helt annorlunda än de man köper i affären hemma, mer söta.

Frukosten server ris, en grönsaksgryta, en skål med nån sås som jag efter provsmakning avstår ifrån, den är het med betoning på brandfarlig och så stekta ägg som jag tar rejält av. Kaffet är en burk med nescafé och en hetvattentermos står intill. Smakar helt OK

Strax före 8 sitter jag på cykeln mot Chachoengsao som ligger 122 km bort och cirka 80 km från Bangkok.

Vägen är rak med många medelkorta ”slakmotor”. Trots allt jag hört och läst om trafiken I Thailand verkar den vara helt normal. Får vara i fred på vägrenen med några undantag.

Att man är i länder där Buddism och Hinduism är religioner syns också efter vägarna. På många platse finns stora utställningsexemplar av gudabilder och allt annat som här till.

Landskapet runt mig påminner om landskapsbilden mellan Iggesund och Harmånger om man bortser från bananträd, yuccapalmer, vanliga palmer åsså att jag cyklar på vänstersida av vägen. Stora fält med odlingar av säd och däremellan andra gröna ytor med okänd växtodling

Nedskräpningen verkar vara normal med svenska ögon sett och vägarbetare går i dikesrenen mellan vägarna med gräsröjare.

På andra platser har man bränt dikesrenen eller slänterna och det brinner också lite väl mycket på vissa ställen och ingen verkar övervaka heller.

Precis som i går eftermiddag känner jag av gräs och hö allergin, ögonen vill svälla igen, jag nyser och det kliar i halsen. Jag har allergitabletter i medicinväskan som ligger i den stora väskan bak men jag har ingen lust att stanna i onödan i denna värme. Härdar ut

Första korta stoppet efter 40 km, påfyllning av vatten, en läsk och två munkar innan jag drar vidare. Det är varmt och enda fördelen med att cykla på vänstersidan av vägen är att träden ger viss skugga så här på förmiddagen.

Efter ytterligare 25 km styre jag in mot en PT mack där det också finns ett minisnabbköp, ett Amazon Cafe och en liten marknad.

Om man i Kambodja kunde, och de ville ju också att man använde dollar, $ är det inte lika populärt här. Nu gäller den inhemska valutan THB,Thai Bah.

Det blir kaffe och två små söta gokakor som jag intar i skuggan som ute taket på Amazon cafét ger. Sitter här drygt en trekvart innan jag drar vidare. Till Chachoengsao drygt 50 km.

Nu är klockan över ett och solen gör allt vad den kan för att visa sin styrka, dessutom har jag inte längre skydd av träden vid vägkanten, solen är nästan rakt framför mig och användningen av vattenflaskan är flitig.

Bestämmer att det bir vattenpåfyllnings och skuggpaus var 15 km framtill Chachoengsao. Trafiken fortfarande mycket hänsynsfull.

Vid 16-tiden kommer jag fram till Chachoengsao och cyklar över floden Bang Pakong och känner mig rejält sliten, mest mentalt.

Efter fyra försök hittar jag ett billigt hotell, Treehouse Apartment. Ligger en bit från genomfartsleden men den är lätt att hitta i morgon.

Rum tvåhundra åtta, en dubbelsäng och en AC som jag startar omedelbart och drar ner tempen till 17 C.

I duschen finns bra med varmvatten och jag tvättar också upp cykeltröjan, kalsongerna och de gulsvarta stumporna som jag sedan hänger framför AC’n.

TV’n som jag sen sätter på har inte CNN men däremotAl-Jazīra som jag kan lyssna till.

Vid 18 tiden tar jag en sväng mot det stora magnifika templet eller kyrkan och hittar en vägbar som får bli min kvällsmiddags plats.

Vid 20 tiden är jag tillbaka till en skapligt svalt rum för mera nyheter och lite surfande och Googlande om morgondagens tur mot Bangkok och Mad Moneky Hostel.

Dagens eftermiddags distans: 122,0 km

Färdtid: 06.33 t.m

Total tid: 09.10 t.m

Maxfart: 32,2 km/h

Medelfart: 19,1 km/h

Maxtemp: 53 °C

Medeltemp: 41,9 °C

Min temp: 22,0 °C

Vi hörs senare när jag cyklar in i den fjärde huvudstaden på denna rutt

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer