Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fixar cykeln, båttur på Chao Phrayas floden, Chinatown och t

07/11

07/11 – Fixar cykeln, båttur på Chao Phrayasfloden, Chinatown och templet Wat Arun

Har sovit gott när jag jag vaknar strax för halv åtta. Efter badrumsbesök går jag ner till baren med min mugg med nescafé och ber om hett vatten. Mackor har jag redan fixat.

Efter frukosten tar jag bakhjulet och letar upp den cykelaffär som fått bra recensioner om man googlar men det visar sig att de endast hyr ut cyklar och har guidade turer. Kvinnan rekommenderar en cykelverkstad några km bort, Velo Thailand som jag hittar med hjälp av Maps.me.

Jag förklarar vad som bör åtgärdas och frågar om det är Ok att återkomma om två timmar. Han nickar och jag går iväg och letar upp ett fik där kaffe säljs. Sitter och filosoferar medan jag dricker kaffe men blir också ölsugen då jag ser en fransman komma in och beställa en iskall öl.

Efter någon halv annan timme går jag tillbaka och allt verkar i sin ordning, knappt 100 spänn vill han ha för jobbet.

Innan jag tar mig tillbaka ner mot floden och mitt hostel går jag med hjälp av Maps.me till den park som Anna.A tipsat om, Lumpini parken, en oas mitt i storstan och en konstgjord sjö. Här går folk och filosoferar med hörlurar eller joggar eller bara sitter och insuper atmosfären.

Någon försöker att få pli på sin hund som just nu sitter och väntar på ett kommando från sin matte. Några hundra meter längre fram ser jag en skylt med en överkorsad hund!!! och dessutom får man heller inte röka i parken, det visar den undre skylten. Undrar om hundens matte känner till detta?

Jag förstår varför Anna gillar denna plats, den är väldigt avstressande och rofylld

och i klockträdgården har urmakaren bestämt att tiden inte är så viktig, bara två gånger per dygn stämmer urverket.

Går sen tillbaka till mitt hostel och monterar tillbaka hjulet. En informations lapp hänger på receptionsdörren där de frågar om några är intresserad av en rundvandring till templet Wat Arun, China Town och en båttur på älven.

En lista finns uppsatt där man skal anmäla sitt intresse. Det verkar bli 12–13 stycken och vi skall starta klockan tre. Hinner knappt återhämta mig men det är roligt att göra nått tillsammans med andra också. Först går vi några hundra meter ner till floden och hoppar på en den stora turbåt som stannar alldeles vid tempelpalatset Wat Arun ett magnifikt buddhistiskt tempel. Ordet Wat betyder just tempel sitt namn från den hinduiska guden Aruna.

TheGlobalCycling1719

Sen tar vi båten igen som är fullsatt både med turister och Bangkokbor. Innan man går in i tempelområdet blir man uppmanad att bära strikta kläder och man får faktiskt mot en avgift av 20 Bath låna överdrag om personalen anser att man är för oanständigt klädd.

Sen tar vi båten igen som är fullsatt både med turister och Bangkokboroch fortsätter mot Chinatown och alla de små gränder och alléer där det säljs allt mellan himmel och

Det doftar fisk, kryddor, örter och os från mat som både steks, grillas och kokas.

Det är en Commerce som är svår att begripa. Det blandas nallebjörnar och dockor tillsammans med hummer och fisk. Smycken säljs tillsammans med kryddor och örter och jeans som är så billiga att man bara kan misstänka piratkopiering.

Vi sedan vår vandring bland gränderna innan vi tar båten tillbaka mot vårt hostel. Väl framme blir det en iskall öl för jag är alldeles våt bak på ryggen av värmen och fukten.

Resten av kvällen blir i lugn

Vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer