Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Koh Phangan och Thong Sala

11/11

Kommer fram till DonSakPort piren klockan 7 på morgonen och färjan över till Koh Phangan och Thong Sala avgår klockan 8. Resan tar cirka 2,5 halv timme och vädret är först lite mulet men sen skiner solen upp, ingen blåst bara skön havsbris.

Thong Sala är ingen stor stad, några gator med pubar, hotell, uthyrningsshopar för MC och scooter, butiker som anordnar touring guider runt ön, dykskolor, Seven Eleven butiker och allt annat som tillhör en badort.

Jag hittar ett natthärbärge, Phangan Guesthouse för 80 spänn natten med AC men ingen CNN några km från färjeläget nere vid hamnen. Rummet är små hus på insidan hotellet.

Tänker stanna en natt och sen cykla efter kusten norrut för att få uppleva alla sköna badstränder som finns.

Jag installerar mig på rummet och tar sen cykeln utan packning och gör en rundtur netr mot hamnen och runt genom det lilla centrum som finns.

Stan är helt perfekt för mig, alldeles lagom stor. Det är en helt otrolig känsla att befinna sig mitt i den thailändska bukten på en ö med vänstertrafik och ytterst lite stress. På hela ön bor cirka 10 000 personer och de flesta lever nog av turisterna.

Ön verkar välskött vilket kanske förklaras av att den förre kungen Rama V, eller Chulalongkorn, besökte Ko Pha-ngan 14 ggr.

Intill mitt härbärge finns en stor Tesco butik med allt jag behöver för i kväll och i morgon när jag skall ta mig en utforskare av ön.

Det blir ytterligare en tur med cykeln runt stan och ner mot färjeläget, denna gång har jag badshortserna på mig för bada måste jag ju göra. Nu så här på kvällen har även gatuförsäljarna vaknat tull liv och det är ingen brist på att hitta mat om man skulle varav sugen.

Vad denna båt har för betydelse och funktion har jag ingen aning om men den låg i en liten inhängda docka nere vid hamn. Bogporten är öppen men innanför är det en stor gallergrind som är stängd.

På väg tillbaka tar jag en sväng ner mot hamnen och stranden för mitt obligatoriska bad när möjligheten ges. Solen håller på att gå ner och det är ett skönt kvällsljus som gör mig sällskap

Cyklar tillbaka vid halv åtta tiden och sätter mig utanför min rum vid ett bord och tar fram kvällsmaten jag tidigare köpt. Blir lite googlande innan jag kryper ner Under filten i Koh Phangan och startar SR radion med sportnyheter.

I morgon bär det iväg norrut på ön mot ett antal ursköna, gudomliga, härliga, efterlängtade badstränder och vikar.

Vi höres från ”Sandbars” senare

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer