Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Nytt vattenfall med grön orm och en trasig mobiltelefon

13/11

Jag vaknar först vid fyra tiden av att några båtar drar ut på havet, somnar om fort för att vakna igen då nästa gäng drar iväg. Vid sjutiden kliver jag upp och solen lyser rakt in i tältet. Nu upptäcker Jag att telefonen verkar vara urladdad så jag får vänta men kartan.

Jag packar ihop ganska fort och drar mot piren men stoppar vid trappan och parkerar. Tar med mig min röda matbag och sätter på några stenar vid strandkanten och äter frukost. Mackor, Pepsi, korv, smaksatt mjölk och sen ett skönt morgondopp i havet.

Innan jag drar vidare går jag 25 meter till en liten bar som säljer kaffe och jag har också sett att det finns uttag för att ladda mobilen. Nu upptäcker jag att uttaget för Micro kontakten är full av sand och jag försöker blåsa bort allt som går. Får tillslut in kontakten med laddningen fungerar inte. På skärmen blinkar laddningssymbolen bara till för en kort sekund sen dör den.

Misstänker att gårdagens lilla vurpa fick mobilen att krascha i sten och sen ner i sanden. Ingen rolig start på dagen. Telefon behöver jag ju, inte bara för att ringa utan också för Maps.me kartorna.

Phaeng vattenfallet ligger bara 5–6 km från Thong Sala och jag svänger av åt höger in på en smal grusväg som slutar efter några km vid några hus och en liten bar.

Skyltar talar om att det är en nationalpark och att nedskräpning ej är tillåten och att man skall iaktta och värna om miljön.

En stig som delvis är trappad och försedd med rep tar mig mot vattenfallen, för de är flera stycken. Skogen är tät och grön och hela tiden hör man bruset av vattenfallen.

Tyvärr så är vattennivån i floderna för liten för att de skall bli riktigt spektakulärt. Fast omgivningen är skön och längre upp stannar jag till vid ett litet sel där jag givetvis måste bada.

Trodde att vattnet skulle vara kallare men 20 grader är det nog. I vilket fall som helst är det skönt för en svettig kropp.

Sen väg ner bland stenar och rötter och repen är nog nödvändiga om man inte skall stå på huvudet.

När jag är nästan nere vid parkens entre och servicecenter ser jag några som pekar mot ett buskage, när jag närmare mig ser jag en lång grön orm med smalt huvud. Den är nästan helt kamouflerad av alla gröna blad och jag har nog inte sett den om inte familjen för hade gjort iakttagelsen.

Ormen är nog 90 cm och helt grön med undantag för den bakre delen av kroppen som är brun.

Den rör sig knappt, bara huvudet rör sig när jag ändrar position. Den skall visst vara giftig får jag reda på senare vilket den bruna bakre delen visst skall påtala.

Vacker än den och helt nödvändig för mångfalden i naturen och dessutom en som håller efter råttor, möss o dyl.

Efter denna naturupplevelse cyklar jag in mot Thong Sala och åter mot Phangan Guesthouse.

Under eftermiddagen försöker jag få igång telefon utan att lyckas och inte heller mobiltelefon-butikens lyckas. Blir att införskaffa en ny, en Huawei Y7 får det bli, relativt billig, 1300 spänn.

Får tillbaka mina kontakter, mina lagrade filer, mina Maps.me bokmärken, bilder m.m. så jag får väl känna mig lite nöjd fast innerst inne svider det.

Dagens distans: 27,2 km Färdtid: 01.55 t.m Total tid: 05.39 t.m

Maxfart: 54,5 km/h Medelfart: 14,1 km/h

Max temp: 41 °C Medel temp: 34,3 °C Min temp: 29,0 °C

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Barbro 15/11-18

Synd på telefonen, men bra att du inte gjorde dig mer illa! Fint att du är kontaktbar igen 👌

Christian Jonsson 14/11-18

Jag har skaffat en beg mobil o nytt nr... ett lite h-e att få allt att fungera med Apple-id, mobilt BankID o diverse koder o appar mm.. Efter 1v.. vekar det hela dock funka hyggligt... Betydligt snabbare för dig, trots att du e utomlands - bra jobbat o "Go tur"!