Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

På väg mot Phuket, Tältplats gummiplantage

16/11

Vaknar strax före halv sju och gör mig redo för nästa dags färd mot Phuket.

Har beräknat att behöva cykla drygt 125 km idag så att sista dagen mot Phuket inte blir så jobbig.

Landskapet är ungefär densamma, banan, gummiträd och palmoljeplantager. Vägrenen får jag ha för mig själv, bara enstaka scootrar möter jag.

Trafiken som jag tidigare blivit varnad för är hur bra som helst. Känner mig väldigt säkert på min vänstra kant.

Första stoppet efter drygt 21 km vid en av mina favorit bensinmackar, PTT där de som oftast också finns en 7 Elevbutik som är väl konditionerad, bra utbud, gott billigt kaffe och WiFi.

Köper givetvis kaffe och sätter mig utanför vid ett av de runda träborden och tar fram bröd, ost, mjölkliknande och fruktsmaksatt dryck och lite korv och äter den frukost jag hoppade över i morse.

Lite senare på eftermiddagen nytt stopp vid en typisk vägkrog och tänker be om vatten. Blir erbjuden att sitta ner vid ett biord där redan tre thailändska män sitter och dricker kaffe.

De skjuter fram en kopp åt mig och sen en burk med nescafé och hett vatten finns i en termos på bordet och börjar lite intervjuande.

Får också ett grönt blad från en männen som med en gestikulering visar att jag skall stoppa den i munnen och tugga på.

Jag frågar…

- What is it

De skrattar alla tillsammans och säger…

- Tam

- What is Tam kontrar jag med och fortsätter…

- Is it Khat?

Mera skratt och de säger samtidigt som de försöker stava…

- Kathum.

Jag begriper nu att det är jus Kat. Viker ihop bladet till en lagom stor portion och in i munnen och börjar tugga.

Det smakar inte speciellt gott, mest beskt och känner inget utav att det skulle vara ett narkotikapreparat.

Efter denna trevliga sammankomnast drar jag vidare och skall senare ta av åt vänster mot Plai Phraya som är en liten genväg mot Phuket.

Vid vägkorsningen gör jag precis som tänkt och svänger vänster men glömmer bort att göra U-svängen och upptäckte inte mitt misstag förrän efter 8 km.

Bara att vända om tillbaka och nu kommer nästa misstag. U-svängen glömmer jag bort, fortsätter trakt fram och blir påmind om mitt misstag när jag ser skylten Phuket 183 km. Hel…e också.

Istället för 120 km har jag 60 km extra.

Att cykla tillbaka känns bara jobbigt så jag drar vidare och är medveten om att idag blir det 20 km extra och i morgon 40 km extra mot den planerade rutten.

Bergen som jag har omkring mig är lite lustiga, höga, branta, trädbevuxna och oftast kuperade toppar, de ser väldigt lustiga ut.

Strax före fem ett nytt stopp för kaffe.

In på en liten affär och ber om hett vatten och sen sitter jag ute i värmen och får i mig några mjuka kakor och mitt kaffe.

Sitter inte länge då skymningen är på gång. Tre km senare ser jag en palmplantage och styr in mot första bästa grön plats jag hittar och sätter upp tältet.

Redan nu känner jag att i natt blir det jobbigt, luften är alldeles för varm och fuktig för att vara behaglig för min smak.

Trött är jag likafullt, 136 km idag får även jag tycka är tufft och halv sju ligger jag ner på madrassen och i min ”liner”.

Lyssnar på lite musik, Frankie Boy ljuder i mina hörlurar och jag ”fadar” bort emellanåt. Vaknar flera gånger av luften som står alldeles still och måste ut och tvätta av mig.

Alldeles kladdig. Känns bättre för en stund.

Jag tror att vid 23 tiden har tröttheten tagit ut sin rätt och jag får sova halvskapligt till strax efter 6.

Dagens distans: 134,2 km

Färdtid: 07.04 t.m

Total tid: 09.09 t.m

Maxfart: 43,9 km/h

Medelfart: 18,6km/h

Max temp: 37 °C

Medel temp: 31,5 °C

Min temp: 24,0 °C

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer