Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Phuket Nästa och Sofia Ringer

17/11

Har sovit i en ångbastu stor del av gårdagskvällen och på morgonen lossnade ett av de töjbara spännrepen runt tältet och matväskan fram och träffade mig mitt på nosen, näsblod.

Misstaget igår med den missade U-svängen gör att idag har jag knappt 140 km till Phuket. Frukosten hoppar jag över och väntar med den till jag ser en PTT mack. Den dyker upp vid 10 tiden och samma procedur som tidigare, in och hämta hett vatten och sen sätter jag på vid ett bord utanför och äter lite medhavd frukost.

Härifrån har jag cirka 85 km till Phuket och beräknar vara där vid halv fem tiden i eftermiddag.

Liksom igår så är antalet ”småbackar” många, inte långa, 2-600 meter och mellan 1-3 % lutning men för varje backe man klarat av desto jobbigare blir dem.

Strax efter halv tolv, i Kalai blir det nytt stopp för vattenflaskorna är tomma. Ett litet fik säljer hemlagad fräsch dryck gjort på saft, vatten, soda och massvis av is. Ljuvligt gott och läskande.

Toaletterna vid sidan om är fräscha och rena och här blir det avsköljning och tvättning av mig själv och min röda HumanResurs tröja. Har nu hälften kvar till Phuket.

Korsar viken över Sarasin bron som tar mig till ön som Phuket ligger på. 40 km kvar och nu börjar jag känna mig sliten. Mestadels mentalt.

Nytt stopp 25 km hitom Phuket och även denna gång vid en 7 Elvenbutik för mera hett vatten och kaffe.

Sista 20 km in till Phuket är som att cykla på en lång genomfartsled, småstäder hela vägen och strax efter halv fem,efter 139 km och femtioniosmå backar är jag inne i Phuket och letar upp ett bra fik för kaffe och bulle. Ringer också hem till Syrran och Kenth.

Skaffar också ”Semestervecka” i Thailand från Telia som gör att jag kan ringa och SMS’s för samma pris som hemma.

Försöker nå Sofia men hon svarar inte just nu. Bläddrar i Maps.me efter ett billigt hostel och 450 meter från fiket hittar jag ett för 270 bath per natt.

Incheckningen går bra och hostelet är otroligt fräscht och rent, det bästa hittills. Rummet är fyrbäddsrum och endast en plats är upptagen av en medelålders kille från Tyskland. Hen heter Jo och är ute på en Asien tur. Dusch extra länge, sen lite middag på mellanplan där det finns några bord och datorer.

Medan jag äter ringer Sofia och vi bestämmer att träffas i morgon vid elva tiden vid en rondell som ligger bara 50 meter från mitt hostel och som hon känner väl till.

Efter någon timme kommer Joe förbi och frågar om jag har lust att ta en öl med honom på en pub alldeles i närheten och jag är inte sen att tacka JA.

Joe är vältalig och verkar kunna mycket om just denna del av Asien. Får många tips om dengu feber, moskitos och andra småkryp jag skall vara aktsam för. Ormar säger han, det är det minsta du skall vara rädd för, men moskitios

Vi sitter på puben någon halv annan timme innan det bär tillbaka mot sängen för nu är jag trött och även lite berusad för Joe bjuder på två ”starkisar”

Att kliva in på rummet är mer än en befrielse. Air konditioneringen fungerar ypperligt men likafullt behöver jag sen kliva upp och sänkatempen lite mer

Vi hörs i morgon när jag träffat Marias dotter och Jussies matte Sofia. Ser väldigt fram emot detta.

Dagens distans: 138,6 km Färdtid: 07.44 t.m Total tid: 11.13 t.m

Maxfart: 54,5 km/h Medelfart: 17,9 km/h

Max temp: 39 °C Medel temp: 34,1 °C Min temp: 25,0 °C

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer