Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Phuket och den efterlängtade träffen med Sofia

18/11

Vaknar runt halv åtta och känner att jag sovit lite oroligt i natt. In i badrummet och sen ner två trappor för kaffe, rostat bröd, smör utan smak och sylt. Joe kommer ner lite senare och gör mig sällskap. Han skall sen vidare idag mot en beach norr om Phuket för se3n ta sig till flygplatsen och en lite tur till Australien.

Vi fikar ihop och sen följer jag med honom till bussen så att jag också hittar den sedan. Tillbaka genom Phuket ”Old Town” till A night hostel och ”slår dank” någon timme innan jag styr mina ben mot rondellen med kyrk klocktornet i mitten för att vänta in Sofia som jag skall träffa klockan 11.

Sätter mig på en bänk alldeles intill och försöker bortse från den tunga värmen och fukten. Tar ett varv runt Klock kyrktornet och ser en lång ung kvinna klädd i svart klänning och med sällskap på andra sidan gatan som vinkar.

Det är Sofia och jag blir rejält glad att på träffa på en Ö-viksbo. Sällskapet hon har med sig är hennes pojkvän Robby.

Vi bestämmer att leta upp en bar för att snacka lite och drick nån öl eller liknande. Hittar en alldeles intill och vi delar på lite info sedan vi sist sågs. Sen bestämmer vi också att vi skall äta ute tillsammans i eftermiddag och att jag nästa dag eller nästkommande skall besöka deras skola.

Efter detta glädjefyllda möte blir det inte mycket gjort annat än lite omkring vandring och tar reda på var jag kan tvätta kläder.

Vid halv sex tiden skickar Sofia SMS och undrar om det är OK att vi träffas halv sju uppe på Rang Hill Viewpoint där de har en trevlig restaurang.

Får beskrivit hur jag skall ta mig dit och går vis sex tiden ut på gatan och haffar en MC taxi som efter cirka 15 minuter och en lång brant slingrande backe lämnar av nig utanför Tunk Ka Cafe, viewpoint restaurangen.

Hinner ta en runda kring utsiktsplatsen som verkar vara väldigt populär, speciellt ut på den långa balkongen som har utsikt ner mot stan.

Tio minuter senare kommer Robby och Sofia på en MC och möter upp.

Vi går ner till restaurangen och sätter oss vid ett bord med utsikt ner mot Phuket som är upplyst av alla färga ljus och LED-lampor, en tjusig vy över badorten.

Äter en riktig god middag med ett glas öl och vad jag finner ett trevligt sällskap och samtal. Får reda på att Sofia och Robby arbetar med burmesiska barn upp till 12-13 år mellan 09:00 och 14 på dagarna.

De verkar båda vara nöjda med sin situation här i Phuket och blir här till mitten av januari innan de tar flyget hem till Ö-vik.

Vi skiljs åt vid strax efter21 och jag försöker leta upp en MC taxi som skall ta mig tillbaka men misslyckas så jag får ta mina långa ben och vandra själv. Drygt 75 minuter senare är jag framme vid ”A Night Hostel” och snabbar mig upp till mitt väl avkylda rum för ute är et fortfarande väldigt varmt och fuktigt

Känner mig nöjd med kvällen och även med promenaden tillbaka.

Lägger mig vid 23 tiden och lyssnar lite på radion från SR om mangrove träskebs minskning i Sydostasien innan jag faller i sömn. ”ZZZZZZZZZ’

Vi hörs senare

P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer