Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Tvättdag på flera sätt

19/11

Klockan 8 äter jag frukost och sen hämtar jag en påse med tvätt som jag tar med mig några hundra meter efter gatan till en lokal där det finns fem tvättmaskiner att använda. 20 bath kostar en normal tvätt, cirka 5.50 sek och den skall vara klar inom en timma så jag hinner tillbaka till mitt hostel för ytterligare en kopp kaffe.

Sen letar jag fram shorts och går några hundra meter mot Old Town där de flesta lokala bussar avgår från. Letar upp en buss som skall ta mig mot en badstrand. De flesta av bussarna är ganska små och blålackerade och alla har ingång baktill.

Vilken, det spelar mindre roll med jag har hört att Karon Beach skall vara en trevlig plats och den bussen står alldeles framför mig så jag hoppar in där bak och 10 minuter senare kör bussen skakigt iväg mot mål.

Cirka 18 km skall det vara enligt Maps Me. till beachen och det tar cirka 1 timma. Först rakt söderut 4fter en livligt trafikerad väg sedan svänger han av åt västerut in på små gator genom förorts-samhällen och sedan uppför Nakkerd Hill där Big Buddha stoltserar sin gestalt.

Det roliga med denna Buddha-statyn är att han ler och är i medaktiv ställning. Den är gjord helt i marmor, 45 meter hög och utsikten ner mot Phuket är vacker.

Karon beach är inget annat är en turistort. En enda gata rakt igenom och hotellen, affärerna, barerna, fiken radas upp efter gatan. Massvis av folk överallt och så givetvis stranden längst ner.

Vädret är mulet, på gränsen till svarta moln och det blåser bra från havet.

Vågorna har stora vita ryggar med det är varmt och stranden är ganska välbesökt. Innan jag klev ut på stranden köpte jag mig en burk öl och byter om till bad i en intilliggande toalett.

Letar upp en strandstol och gör mig bekväm. En blå plastöverdragen madrass finns att lägga ut med då kommer en stolförsäljare och vill ha betalt.

Att bara sitta på strandstolen är Ok vilket jag också gör. Lutar mig tillbaka och njuter av atmosfären, det sköna fast lite blåsiga men ändå varma vädret.

Givetvis måste jag ner och blöta min lekamen så jag preparerar min vattensäkra säck med kläder, kamera, mobil och min midjeväska. Utnyttjar strandstolens parasoll lina och knyter ihop säcken och lägger den under stolen. Tycker att detta borde räcka, givetvis måste man ju ändå ha lite uppsikt över den men den syns inte så väl från omgivningen.

Ner i det 26-28 gradiga, salthaltiga och vågiga vattnet och får en obeskrivlig lustkänsla när vågorna med full kraft slungar en bakåt när jag är på väg ut.

Sen tillbaka och lutar mig åter tillbaka i strandstolen och dricker färdigt min öl medan jag visualiserar strandens badgäster.

Medan jag sitter och spanar i strandgästerna stoltserar en liten orädd men för mig okänd strandfågel förbi. Skulle nästan kunna klappa den så när gick den.

Innan jag lämnar stranden blir det mer av salt bad och om kullkastningar i det ljumma vattnet och samma sköna känsla som tidigare.

Vid två tiden börjar jag dra mig uppåt mot beachens centrum och stoppar vid ett kafé innan jag tänker ta busen tillbaka till Phuket och Old Town Market. Bussresan fram och tillbaka kostar 80 Bath eller 23 kronor

I kväll blir det lugnt har jag bestämt, och i morgon skall jag besöka Sofias skola som jag ser fram emot.

Vi hörs och syns

// P-G

The Global Cyclist och badälskare

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer