Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Besök på Jump Start Education Center for Burmese Students

20/11

När jag idag på morgonen vaknar har jag sovit sedan strax efter halv sex i går kväll!!. Efter Buddha besöket och Karon Beach och sen lite middag gick jag och la mig på hela ryggen bara för att lyssna på SR radion ett tag. Inga planer alls på någon längre jour i sängen.

Vaknar klockan 20 och känner att , näää, upp på toaletten och ta av dig kläderna och sen ner igen. Sen ligger jag och slö lyssnar både på P1 och P3 tills jag är helt borta. Radion får ljuda i mina öron hela natten och jag bara vaknar någon enstaka gång.

Jag äter lite frukost och kaffe innan jag tar cykeln och beger mig mot Sofias skola, Jump Start Education Center for Burmese Students.

Den ligger lite norr om Phuket på en plats som heter Rassada. Innan jag kommer fram cyklar jag in till Rassada Pier för att kolla avgångarna till Ao Nang i morgon.

Skolan eller utbildningscentret som de får kalla sig ligger en bit från vägen men ingen skyltning om vart så man får fråga sig fram.

Skolan tar hand om burmesiska barn upp till 14 år. De flesta har sin föräldrar som arbetar i närheten med de flyttar omkring ganska ofta så den ansvariga läraren , NO säger att en del blir inte där så länge. Skolan administreras och sköts av en organisation som heter Asian Center Foundation, en religiös organisation. En del av barnen har lite mera problem då mamman oftast har prostitution som arbete och pappan saknas.

Barnen kommer från en del av Burma där de pratar en speciell dialekt så de får först lära sig grunderna i traditionell burmesiska så att de kan återvända hem och gå på en normal burmesisk skola.

De går i skolan fem dagar i veckan från cirka 8 på morgonen till två halv tre på eftermiddagarna

Sofia var ganska lätt att se, en lång blond tjej bland mörkhyade barn och lärare. NO och Sofia visar mig runt och berättar lite om skolan och jag får berätta vem jag är och varför jag cyklat så långt.

Barnen är välnärda, snyggt klädda i någon sorts skol T-shirt i blått och alla verkar ha lätt för att le. Det är det här som gör min resa så spännande, att få se och träffa på människor i deras vardagliga miljö och jag tycker Sofia och Robbie, (inte Robby) gör helt rätt som lagt sin del av utbildningen på detta projekt.

Innan jag cyklar tillbaka mot Phuket så vill NO ta ett foto av mig tillsammans med Sofia, en kille som heter Mohammed från Umeå som också är på socionom utbildning.

NO vill inter att jag själv tar ett foto från skolan. Säkert någon smart policy för att minska risken att jag eventuellt skulle kunna sälja eller skänka bilderna till mindre trevliga män.

Apor och elefanter är populära djur att objektivera i Thailand.

Dessa skulpturer fanns en bit från skolan och inte långt därifrån vid en uttorkad flodbädd fanns originalen

Samtidigt varnas man från att mata dem och vara för nära då man kan bli klöst och en informationstavla visar bilder på vad man kan råka ut för

Sen tillbaka till mitt hostel för lite avkylning i mitt väl konditionerade rum på 20 C

Vi hörs och syns

//P-G

The Global Cyclist


Warning: file_get_contents(http://adaphant.com/?k=byxwarLBAQPPhhBt&url=http%3A%2F%2Fwww.mintur.se%2Fresdagbok%2F8977%2Ftext%3Fid%3D62884&a=18.206.194.83&ua=CCBot%2F2.0%20%28https%3A%2F%2Fcommoncrawl.org%2Ffaq%2F%29) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! in /home/m/mintur/www/functions/commonFunctions.php on line 59

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer