Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Färjan till Ao Nang och James Bond Island

22/11

Färjan avgår 08.30 från Rassanda Pier, cirka 5 km nordöst om Phuket. Färjeterminalen är knökfull med presumtiva passagerare.

Att få ombord cykeln var lite knepigt då jag var tvungen att passera en annan båt för att komma till min. Med lite hjälp av personalen så gick det och jag fick remma fast cykeln efter ena däckssidan.

Färjan som går till Ao Nang gör ett antal stopp efter vägen både lämnar av och plockar upp passagerare. Personalen ropar ut vilken ö som skall anläggas och vid ett tillfälle får vi lite mera info, reklaminspirerad kan man säga.

De kallar ön för James Bond Island och det var vid denna vik som ”The Man With The Golden Gun” spelades in, 1974, då var undertecknad 21 år och….!!

Små båtar kom för att hämta passagerare och ävcen ta emot de som skulle stanna i viken till nästa båt kom.

75 minuter senarer styr färjan sakta in i Ao Nang hamn som ligger cirka 4 km från själva huvudorten, fast det märks knappast då allt verkar sammanflätat.

Innan jag lämnar färjeläget handlar jag lite mat för kvällen och sen trampar jag vidare söderut mot huvudorten och staden Trang som ligger cirka 140 km sydost.

När jag kommer in i Ao Nag blir man på en gång nedveten om turistattraktionen som stan är. Tusentals av båt turister för det är just de som Ao Nang är känd för. Att ta turister till de olika öarna och bukterna som det finns gott om här omkring.

Jag stannar alldeles nedvid stranden för att insupa atmosfären och då dyker det upp en herre i min ålder med touring cykel.

Som vanligt är när man ser och träffaer på andra touringcyklister så stannar man, hälsar och byter info. Det liksom hör till.

Den här mannen är från Tyskland och jag blir tvungen att fråga om ….

- Do you have your bed with you?Säger jag och pekar på vagnen han har där bak.

- It is a solar panel!!!

- A solar panel??

- But why so huge?

Han förklarar att han ä ren f.d motorcyklist som förstört sina knän så cykeln han har är en el-cyklel och då behöver man lite extra laddningskapacitet när inte möjligheten att ladda på hotell finns.

Totalt väger hela has ekipage 100 kg!! Jag som klagar att min cykel är tung och väger bara 50-52 kg.

Hans plan är att ta sig till Singapore för att hämta ett nytt batteri och sen försöka leta en båt över till Australien. Det är lite problem säger han att flyga med denna cykel, en är stor, tung och elbatteriet gillas inte va flygbolagena.

Jag fortsätter några mil till sö.

derut och det blir några stopp vid en och annan PTT mack innan jag styr in cykeln för tältning vid en gummiplantage.

Sätter upp tältet och sen lite kvällsmat innan jag försöker få någon sömn. Det kommer att bli jobbigt, det är olidligt fuktigt ute och småkrypen har funnit ett nytt objekt att jäklas med.

Blir ingen riktig sömn förrän vid 24 snåret

Vi hörs i morgon

// P-G

The Global Cyclist

Dagens distans: 138,6 km Färdtid: 07.44 t.m Total tid: 11.13 t.m

Maxfart: 54,5 km/h Medelfart: 17,9 km/h

Max temp: 39 °C Medel temp: 34,1 °C Min temp: 25,0 °C

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer