Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mot nästa Phattalung och nästas beach

24/11

Vaknar utsövd och antalet moskitos har varit försumbar och vädret ute är härligt. Brisen från havet känns skönt.

Den varma fuktiga luften på kvällen och nattens lite temperatur gör att tältet och gräset omkring mig är alldeles fuktigt. Så är det nästan varje kväll.

Jag tar samma väg tillbaka som i går eftermiddag, genom Phattalung och sen vänster söderut mot Bamn Lan Chang och fortfarande är trafiken vänlig!

Har inte ätit frukost utan det har jag väntat med tills jag hittar en lämpligt PTT mack. Det gör jag i Khao Chaison och som vanligt finns en Amazon Cafe längst in. Alla dessa cafeer är uppbyggda på i samma stil och anda. Skall påminna om en liten skogsidyll. Träd, buskar och rinnande vatten är caféet omgärdat av och allt ligger i skuggan.

Jag tar min röda matväska och sätter mig ut under taket och börjar med frukosten. WiFi uppkopplingens inloggnings kod som är gratis får jag via ett gammalt kvitto som en av personalen ger mig.

Sitter här drygt 45 minuter innan jag drar vidare. Nu har värmen startat och det blir ytterligare ett snabbt stopp vid en Caltex mack för lite avsköljning och uppblötning av T-tröja och keps.

Strax före två nästa tvättningar och uppblötning av T-tröja och vila. Värmen tar mer på krafterna än själva cyklingen.

Vägen jag cyklar på kallas för Phetkasem road och är relativt vältrafikerad men schysst. Strax efter Bhan Pru Pro svänger jag av åt höger mot Ban Nan Si Tong och nu har jag också kvällsmiddag i tankarna. Den intar jag på ett annat Amazon Cafe efter 90 km och klockan är kvart i fyra på eftermiddagen.

Under hela dagen med undantag från den första en och en halv timma har jag cyklat bland latex och även oljepalmplantager. Det är grönt överallt och en flod med brunfärgat vatten rinner bredvid mig nästan hela tiden. Jag blir då inte badsugen om Ni skulle tro detta men fåglarna verkar inte brys sig.

Hundar är det gott om i dessa trakter, de flesta är gatukorsningar och många har stora juver för valpar finns det gott om.

Många av dem skäller när jag cyklar förbi och börjar att jag men har lärt mig att det bara är att höja rösten så drar de sig tillbaka.

Att inte fler blir överkörda är märkligt för merparten är helt obundna och de ligger eller leker vid sidan av vägen.

Givetvis finns det hundar som är mera välskötta men de har oftast ett halsband på sig och någon som ser till dem.

Höns och tuppar, det finns nog inte ett hus eller ett skjul efter vägarna eller inne i samhällen förvisso där det inte finns höns och de är också självgående. Till ocvh med inne i affärerna ibland kan man se eller höra dem. Undrar vad Hälso och miljöskydds inspektionen hemma i Ö-vik skulle ha för ¨åsikt om detta tro?

Halv sju på kvällen, lite för sen egentligen men jag satt lite för länge på Amazon Cafet svänger jag av ner mot en latex plantager för camping.

Snabbar mig så gott det går att få upp tältet innan mörkret helt har tagit över och innan alla moskitos har hittat mig.

Trots att det nu var cirka en halvtimme sedan jag klev av cykeln svettas jag fortfarande så jag försöker tvätta av mig så gott det går med det vatten jag har i flaskorna och innan jag kryper in i min lilla sovplats smörjer jag in mig med norrländsk beckoljeliknade myggmedel.

Det luktar typisk beckolja.

Två timmar senare har jag somnat till Bilboard listan från 1983.

I Morgon är det sista dagen i Thailand är det tänkt. Fråntältplatsen till Wang Prachan som gränskontrollen heter är det drygt 60 km

Vi hörs från ett ganska islamistiskt Malaysia

Dagens distans: 92,11 km Färdtid: 05.18 t.m Total tid: 10.44 t.m

Maxfart: 41,2 km/h Medelfart: 17,1 km/h

Max temp: 40 °C Medel temp: 34,3 °C Min temp: 25,0 °C

Vi hörs i morgon från Wat Prachan , Malysiska gränsen

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer