Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Malaysia mitt sjunde land på denna tur

25/11

Hello Malaysdia – Here I come Hello Malaysdia - Di sini saya datang

Klockan 16.45 lokal tid den 25 november kommer jag in i Malaysia utan problem. Det tar bara några minuter och två kopiering av mina pekfingrar så är jag inne i landet

Medan jag sen checkar Maps Me. kommer ett medelålders par fram och frågar lite.

De pratar bra engelska fast med lite brytning och jag frågar också om de vet om något ”Homestay” strax efter gränsen. Paret är väldigt trevliga och de ler och skrattar om vartannat

Får ett förslag som ligger cirka 5-6 km bort. Upp på cykeln och nu har vädret blivit riktigt skönt och solen når heller inte riktigt6 över träden som omger vägen.

Efter tre fyra km ser jag en svart Honda Van efter vägen och en man vinkar att jag skall stanna. Det är samma par som vid gränskontrollen och de säger att det homestay de gav tips om ej …’

- Homestay no more, but we will help you to find a place little bit futher, about another 12 km.

- Look for our car after the road fortsätter han

Jag tackar för hjälpen och cyklar iväg. Det har börjat att skymma så jag försöker skynda mig med efter några km kommer veckans eller de senaste veckornas stora utmaning, ett bergspass som skall övervinnas.

Första km kan jag sitta på cykeln men sen blir det att styra ekipaget, 14-16 % lutning är för mycket. 3 senare är jag upp och nu har jag istället en diabolisk utförslöpa som jag tar det väldigt lugnt utför, för det har också börjar duggregna.

När berg et är avklarat ocvh vid en T-korsning står Honda Van’n och väntar.

De förklarar på sin Malaysiska engelska att vid näsa T-korsning skall jag ta vänster och sen efter ytterligare några km i en ort som heter Unicity Alam Sungai Chucoh ta vänster igen och på andra sidan vägen skall det ligga ett litet hotell.

När jag kommer fram ser jag deras bil ocvh blir guidad sista biten. Får hjälp med bokning då receptionisten, en man i 60 års åldern inte har engelska i sitt CV.

Hotellet heter LaVillage hotel och är visst nybyggt, bara tre månader gammalt och jag är visst den första utlänning som bokar rum här. Jag får väl sedan lägga in detta i mitt cykel CV.

Den här orten har tyvärr inga ATM maskiner och de tar inte emot dollar så gärna. Jag hade innan gränsen försökt att ta ut pengar med den maskinen ville inte medge uttag.

Mannen erbjuder sig att skjutsa mig till närmaste ATM maskin som ligger någon mil bort, Padang Besar och där jag ta ut Malaysiska kontanter, Ringgit, MYR som valutan heter. Kursen är 10 MYR mot 231,60 SEK.

Den här familjen, de har också en dotter med sig i tretton års åldern är verkligen vänliga och tillmötesgående.

Jag får deras telefonnummer och e-post utifall jag skulle dyka på några problem

Sen tillbaka och installerar mig i ett rum på BV utan fönster men med dusch, TV och AC. Bestämmer att jag sover här i två nätter innan jag fortsätter söderut mot Singapore.

Denna dagen ett liv

Dagens distans: 17,1 km

Färdtid: 01.13 t.m

Total tid: 01.28 t.m

Maxfart: 46,2 km/h

Medelfart: 14,5 km/h

Max temp: 384°C

Medel temp: 31,4 °C

Min temp: 30,0 °C

Vi hörs senare // P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer