Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lättcyklat efter bra och också mysiga vägar ner mot Kampung

28/11

Kliver upp så fort alarmet ringer och ställer mig i duschen. Sen packar jag ihop det mesta och går till grannbaren och beställer lite stekta ägg, några pannkalkliknande skapelser och sen några friterade halvlånga bröd och sätt v mig vid bordet intill receptionen och gör kaffe.

Äter med god aptit medan jag surfar runt bland SVT’s nyheter. Några minuter efter 10 sitter jag på tvåhjuliga ekipaget och beger mig genom byn mot första anhalt Kangar.

Vägen är bra och landskapet är lite annorlunda jämfört med Thailand. Vid första 7 Eleven butikl jag ser stannar jag för här brukar de ha en apparat med hett vatten.

Butiken är lite mindre än de 7 Eleven butiker jag besökt i Thailand och utbudet är också annorlunda.

Inga goa mjölkliknande fruktdrycker, sämre utbud på läsk och inga öl. Fast hett vatten fanns så jag får mitt kaffe och sätter mig ute på en trappavst5as och dricker mitt nescafé jag har i burken.

Jag fortsätter sen vidare söderut och hare som mål att ta mig ut på kusten så efter några mil svänger jag av åt höger från väg 7 in på väg en mindre väg, 80 ner mot Sanlang. Typisk jordbruksmark på båda sidor och efter några km får jag sällskap av en kanal på min högra sida med ljusbrunt vatten.

Dammluckorna är många och små avstickande bevattningskanaler leder ut mot jordbruksmarkerna.

Det är tydligt att i de är väldigt viktigt med tillgång till vatten och risodlingar kräver mycket.

Efter vägen ser jag också många välbyggda och fräscha hus och välordnade tomter och ett och annat objekt finns till salu.

När jag kommer fram till Sanlang som inte är stort väljer jag en ännu mindre väg ut mot kusten. Vägen är så pass smal att det är nästan på gränsen att jag och mötande bilister kan samsa samtidigt på vägen.

På båda sidor växer bananplantorna som ogräs och jag skulle kunna plocka en påse full om jag hade lust. Jag fortsätter att cykla efter kanalvägen tills jag kommer fram till ett litet med livligt samhälle.

Stannar utanför en bar och köper kaffe och ett stort glas av en fruktdrink. En äldre herre som sitter några bord bort pekar och gestikulerar åt mig att komma och plocka nått ur påsen han äter ur.

Det ser ut som friterade kakor med någon sorts fyllning och de är väldigt goda men smular mycket. Innan mannen går kommer han över och lämnar resten av påsen till mig och samtidigt som han ler stort.

Efter denna trevliga och avkopplande stund bär det iväg och nu cyklar jag efter de andra sidorna på kanalvägen och i stället för massvis av bananträd så är det istället väldigt gott fiskodlingar.

Vid nästan varje hus finns det dammar eller mindre sjöar och skyltar talar om att det finns fisk att köpa. Jag kommer så småningom fram till en liten fiskeby som även den ligger vid en kanal som leder raka vägen ut mot havet.

En lång uppbyggd stenmur tvärs över kanalen längst ut skal fungera som vågbrytare.  

Tar en liten titt omkring fiskebyn och in på en liten brygga där jag ser några som fiskar med spö och genast blir jag tilltalad av en äldre herre som just håller på att packa ihop.

Innan jag via en lite bro korsar kanalen och jag fortsätter några hundra meter fram till en pumpstation med stora gruslagda ytor omkring som får bli min tältplats i natt.

Slår upp tältet medan solen går ner över den gröna jordbruksmarken som ligger intill. Alldeles till höger om min plats flyter kanalen sakta förbi och några som jobbar med hackor och spadar på andra sidan ser nyfiket på mig och undrar säker vem jag är.

Jag får snart besök av en mc kille som vill veta varifrån jag kommer ocvh hur länge jag tänkt stanna här.

- Just one night, leaving early next morning säger jag.

Killen nickar jakande och fortsätter sen sin väg på MC’n. Jag fortsätter att förbereda kvällen och tar fram lite att äta och dricka och sätter mig på en cementerad avsats framför pumphuset, sen sol som nyss hade gul nyans är nu helt röd och fet dröjer nog bara minuter innan den är helt släckt  

Medan jag äter hör jag hur Tor arbetar med sin hammare och senare också hur han med sin urkraft försöker lysa upp himlen.

Det pågår säkert en timma ocvh jag väntar på blåst och regn men det uteblir. Jag tar in de viktigaste in i tältet som är hur varm som helst så det blir nog ingen skön kväll.

Ute har det nu blivit totalt svart, en och annan bil eller mc lyser upp vägen på andra sidan kanalen men snart har även det upphört. Jag kommer plötsligt ihåg att min cykel GPS dator ligger på väskan på cykeln så jag bestämmer att gå ut och hämta den.

Klockan är strax före 21 när jag kryper ut ur tältet med lilla ficklampan i höger hand. Precis när jag skall ta höger runt tältet ser jag i ögonvrån nått som slingar mot mig.

Tar omedelbart något steg tillbaka och åt vänster, lyser med ficklampan rakt ner och framåt och ser en 90-100 cm lång orm med vita och bruna tvärgående band över kroppen.

Mitt tält är helt öppet och ormen får för sig att slingra sig uppför tältduken och jag tänker högt, bara du inte tar dig in i eller under tältet för då vet jag inte vad jag gör.

Han verkar höra vad jag nyss tänkte högt och slingar snabbt ner mot marken och bort mot en cementerad fyrkantig 30 cm hög konstruktion och jag följer efter på behörigt avstånd för jag vill se vart den här lilla rackaren tar vägen.

Den är väldigt medveten om min närvaro för den stannar till ett antal gånger och verkar som om den försöker ta reda på vad jag skall göra. Ser att den försvinner under ett stängsel och in på ett mera gräsliknande område.

En sak är då säker att jag tänker se till att alla dragkedjor är helt neddragna i natt. Vill inte ha besök!!

Vad det var för orm har jag ingen aning om. Lite obehagligt känns det när jag ligger i tältet och samtidigt lyssnar på Anders de la Motte’s Höstdåd.

Vid 23 tiden har jag fortfarande inte somnat, det är alldeles för varmt fortfarande men jag tror att vid midnatt så sade John Blund att nu får det vara nog.

morgon fortsatt söderkurs ner mot Sungai Petani och Butterworth som ligger nära havet. Jag måste också hitta en seriös cykelhandlare för mitt bakhjul håller nog inte många mil till med två , tre saknade ekrar och jag har slut på reserver i verktygsväskan

Har förhoppning om att i Sungai Petani skall det finnas en som kan ta itu med problemet

Dagens distans: 81,2 km

Färdtid: 04.59 t.m

Total tid: 07.32 t.m

Maxfart: 43,5 km/h

Medelfart: 16,3 km/h

Max temp: 40 °C

Medel temp: 36 0 °C

Min temp: 30,0 °C

Vi hörs senare

// P-G The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer