Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

George Town, Feber, värk och sängliggning

7-15 december

Efter att jag kommit tillbaka från nationalparken i norr blev det någon lugn dag i George Town och det var meningen att jag skulle dra söderut den 7 december men på eftermiddagen kände jag att allt inte stod rätt till. Jag kände mig trött och hade värk både i nacken och ryggen och senare blev jag även frusen. Har även känt av lite problem med astma pipit i luftrören och andfåddhet.

Tre dagar av trötthet, värk till och med i fötterna och feber till och från har jag bestämt att jag blir kvar på Tonight Hotel i George Town till jag är fullt frisk.

Jag har ju ingen brådska i Malaysia då mitt pass gäller för 90 dagar. När jag skriver detta så är jag fortfarande matt och frusen men tror att febern har gett sig.

Enligt läkaren jag pratade med på en medicins klinik har jag fått en enklare variant av Dengue feber.

Det är bara att ta sig till hostelet igen och försöka krya på sig. Lättare Dengue feber!! Jag tycker det känns väldigt tungt om jag får säga det själv! Trodde i min enfald jag skulle få någon ”dundermedicin” av läkaren som gjorde att jag återställdes till standardläge men inget fick jag.

Han sa nått jag inte blev klok på men å andra sidan är ju jag ingen läkare.

I min ”lilla medicinväska” har jag några askar tadzjikistanska penicillin piller som jag fått av Philipp förra året i Khorog och de får duga.

Sen får jag reda på att av en medicinsk expert inom smittskyddet i Ö-vik att Dengue feber är ett virus och att penicillin inte biter på dessa varelser.

Kanske var det de som läkaren försökte förmedla till mig ?? Så alla som nu blir sjuk, åk till Järved för Diagnos och sen ut till Sörvåge för att på reda på när man blir återställd. Tror att konsultationerna ingår i högkostnadsskyddet!

Vid närmare eftertanke skulle jag kanske ta tagit med mig en påse av de där gröna bladen jag fick i Vietnam, de skall visst bota både det ena och det andra.

Det är väl bara att inse att naturen måste ha sin gång

I dag den 15 december känner jag mig redan bättre, fortfarande har jag lite värk men febern verkar ha tagit paus och hoppas att den blir låååååång: I hela fyra dagar har jag knappt varit utomhus utan mestadels huserat på Tonight Hotel i George Town.

Vädret har blivit mera behagligt, inte lika ”tokvarmt och fuktigt ” som tidigare och det regnar alltid någon halv timme varje eftermiddag vilket jag tror är bara bra.

Vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist och "denguerist"

Vi hörs senare // P-G The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Brita 31/12-18

_P-G- Länge sedan. Var är du ? HUr mår du?

tommy och joy 22/12-18

får önska dej en god jul

Barbro 16/12-18

Tror det blev ett missförstånd där, järvedsdoktorn ställer ingen diagnos. Däremot ordineras ofta vila och tålamod. Det gläder mig att det går åt rätt håll! Vi i Järved håller tummarna att du snart känner dig piggare!

Kristin 15/12-18

Jag har förlagt min spåkula så jag vet tyvärr inte när du blir bra. Men du verkar ju vara på rätt väg. Däremot trodde jag du visste att penicillin bara biter mot bakterier. Så spar dina piller till ev. följdsjukdomar.

Christian Jonsson 15/12-18

👍🍻

Åsa 15/12-18

Tråkigt att du blivit sjuk P-G. Men jag är glad att du lyssnar på kroppen, du har som sagt ingen brådska. Hade hoppats att du skulle vara kvar runt Thailand nån månad till för då kommer jag ner :). Ha det så gott och krya på dig./Åsa