Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Jul och nyår i George Town

15-24 - 2/1 2019 Nyår i George Town

Trodde att jag var på väg mot normalisering när det gäller dem medicinska statusen och hade planerat in att dra iväg mot Pekan som ligger på den malaysiska östkusten innan jul.

Dagen innan den planerade avfärden från George Town hämtade jag ut min Long Haul Trucker som jag hade lämnat in för att byta bakre kassett och kedja.

8000 km hade Shimano kassetten och kedjan klarat av så här långt så det var dags för byte.

På morgonen kände jag mig lite matt och hade lite värk i ryggen men trodde att det hade att göra med sängen som inte är den bästa.

Efter frukosten gick jag bort till cykelverkstaden och hämtade cykeln som stod färdig innanför dörren.

Innan jag cyklade iväg köpte för säkerhetsskull också ett nytt bakdäck för att ha som reserv då jag inbillade mig att på Borneo hittar jag inget däck värt namnet.

Drar mig till minnes det däck jag köpte i Turkiet, Samsun ett filippinskt däck av märket LEO. Det var billigt men höll inte mer än 60 km!!.

Det här däcket, Arisun och modell Mount Evans verkar klara av lite mer än så. När jag var på väg tillbaka tar jag en sväng förbi min favoritpub på Love Lane där de alltid verkar servera 2 öl till Happy Hours priser, 15 Ringgit eller cirka 32 kronor. Medan jag sitter och smuttar på ölen så känner jag att jag får ondare i ryggen och att jag börjar bli varm.

Väl tillbaka på hostelet ställer jag in cykeln och försöker analysera min situation och inser senare på kvällen att det inte blir någon avfärd i morgon. Går till sängs ganska tidigt och tyvärr så får jag en dålig nattsömn.

Jag vaknar på morgonen med feber och total värk i hela kroppen. Varje steg jag tar ner till frukosten gör ont. Berättar för killen i receptionen om min status och jag får lite tips om vad jag kan stoppa i mig nedskriven på en lapp.

Medan jag äter min frukost har han redan gått iväg och köpt ut det till mig, febernedsättande piller, en påse med varmt örtte och en annan påse med andra örter som man skall koka te på.

Han säger att örtteet är rena ”dunderkuren” men vi får väl se om det stämmer. Pillren tar jag på en gång.

De närmaste tre dagarna är jag i princip ”däckad”, känns som jag har ramlat ner från ett höghus och dessutom får jag ingen bra nattsömn heller. Går knappast ut genom dörren utan sitter inne framför datorn och fryser för hostelet luftkonditionering är effektiv.

På julafton känner jag mig lite bättre, har fått nya feber och värkstillande tabletter att stoppa i mig.

Känner mig så pass bra att jag kan gå ut senare på kvällen och äta en lite lyxigare julaftonsmiddag på en restaurang som heter Black Kettle”.

Förrätt i form av lax, huvudrätten var en buffé med kyckling, nötkött, fisk och stekt potatis och sen efterrätten som var någon sorts glass och gräddliknande fyllning över en brun mjuk kaka i en glasbägare.

På restaurangen fanns det också levande musik i form av två systrar, ”First Sisters” som spelande en blandning av klassisk och modern musik på violin och banjo.

Det var riktigt ”smarrigt” men hade säker varit ännu godare om jag varit helt frisk. Vid 22.30 tiden drar jag tillbaka mot hostelet och kryper ner i sängen och under det tunna bruna täcket.

Pillren verkar kunna lindra värken för det känns som jag får en lite mera behaglig nattsömn denna natt.

Vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist

24/12 – 2/1 2019 – Det går åt rätt håll men långsamt

Febern har bedarrat men fortfarande har jag värk i kroppen, nacken och över bröstryggen så det verkar kunna släppa greppet.

Istället har jag drabbats av någon sorts illamående och yrsel och idag på nyårsafton känner jag mig riktigt matt och dessutom är aptiten inte heller på topp.

Febern har bedarrat men fortfarande har jag värk i kroppen, nacken och över bröstryggen så det verkar kunna släppa greppet. Istället har jag drabbats av någon sorts illamående och yrsel och idag på nyårsafton känner jag mig riktigt matt och dessutom är aptiten inte heller på topp.

Nyårsafton var ingen höjdare, låg mest hela dagen och funderade på om jag skulle bli magsjuk också. Dessutom verkar inte nyårsfirandet vara någon som är högprioriterat här. Inga fyrverkerier eller festligheter.

Så någon omstart på touren blir det inte som planerat den 1 januari, väntar nog till den 3:dje innan jag bestämmer mig.

Trots mitt energitapp och ineffektivitet har jag faktiskt kliptt mig. Inbillade mig att jag vskulle bli bättre i magen och jag kapade hårtussarna.

Resultatet blev ganska bra útseendemässigt men illamåendet är fortfarande kvar. Att klippa sig är billigt, 8 Ringgit.

Jag har tittat ut min rutt som går från George Town tvärs över landet mot Pekan på östkusten och det ärt en sträcka om 600 km och från Pekan ner till Singapore ytterligare 300 km.

Borde klara detta på 14 dagar. Har också kollat att det finns flyg över till Borneo och Pontianak och det är inga problem.

Priserna är också humana, allt från 800 kr och uppåt exklusive packning och cykel.

Så någon omstart på touren blir det inte som planerat den 1 januari, väntar nog till den 3:dje innan jag bestämmer mig.

Jag har tittat ut min rutt som går från George Town tvärs över landet mot Pekan på östkusten och det ärt en sträcka om 600 km och från Pekan ner till Singapore ytterligare 300 km.

Borde klara detta på 14 dagar. Har också kollat att det finns flyg över till Borneo och Pontianak och det är inga problem. Priserna är också humana, allt från 800 kr och uppåt exklusive packning och cykel.

Vi hlörs nör jag sitter på cykeln igen

// P-G

The Global Cyclist med reducerad energi

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

christian jonsson 2/1-19

Bra kämpat o håll ut - 2019 kan ba bli bättre!

Kristin 2/1-19

Skönt att höra att du verkar på bättringsvägen om än långsamt. Hoppas att du får komma iväg snart. Då får du ta det lungt först, lova det! Gott Nytt År från Sörvåge!

Bettan Wisten 2/1-19

Så tråkigt att höra att du har fått ett sådant elakt virus att brottas med 🤔. Skickar krya-på-dig hälsningar från hela familjen och gott nytt år så klart! Ta hand om dig! Kramar från oss