Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

En väldigt enkel cykling till Kuala Rompin och får sällskap

31 Januari

Stiger upp halv åtta, duschar och äter frukost. Packar cykeln och lämnar tillbaka en lite väska med fjärrkontroll till TV ’n och airconditionsanläggningen. Har deporterat 50 Ringgit för detta.

09.40 sitter jag på cykeln med riktning söderut, vädret är för Sydostasien ganska svalt, solen är bakom molnen och jag har medvind.

Trafiken är ovanligt lugn och jag vet ej varför. Efter cirka 20 km ser jag en kille komma från höger på en lite grusväg och jag ser på en gång att det är en Touringcyclist:

Han har för övrigt samma märke op cykeln som jag har, en Surly Long Haul Trucker.

Vi stannar och snackar lite, får reda på att han är från Kanada och heter Marcus, har ett efternamn som liknar finskt men ha säger att has pappa kommer från Estland och mamma från UK.

Vi bestämmer att göra sällskap ett tag. Han skall också till Borneo men inte via Singapore utan han har visst planer att ta en båt över till Borneos Malaysiska del.

Han säger att det brukar finna lokala båtägare som kör denna sträcka, cirka 600 distansminuter och han skal försöka få tag på en segelbåtsägare som är villig att ta honom och cykeln till Borneo

Vid 11 tiden stannar vid för lunch i en liten by, mera ”smalltalk” innan vi drar vidare några mil innan nästa stopp för lite kall dryck.

Strax omkring 14.30 kommer vi fram till Kual Rompin och jag bestämmer att göra honom sällskap under kvällen. Han har som jag ett tält med tänker ta in på ett hotell som ligger efter genomfarts-leden och jag hakar på.

En 2 stjärnigt hotell kan man kalla det om man är snäll, andra våningen och utsikt över en innergård, dusch och en dubbelsäng, 20” tjockTV och aircondition på rummet.

Cyklarna får vi ställa in i ett rum innanför receptionen som används av hotellstäderskorna för tvättning av sängkläder. Efter duschen tar vi en sväng i området och letar upp ett café, sen mera ”walk about” innan vi traskar till hotellet:

Vi bestämmer att gå ut för middag runt 18.30 tiden och Marcus är sugen på att hitta en Indisk restaurang.

Marcus har för övrigt varit i Malaysia i sex månader och kan några fraser på Malysiska också.

Dagens distans: 87,4 km

Färdtid: 04.21 t.m.

Total tid: 06.04 t.m.

Maxfart:28,3 km/h

Medelfart: 20,1 km/h

Max temp: 58,0 °C

Medel temp: 38,7 °C

Min temp: 21,0 °C

Vi hörs i senare någonstans efter östkustens alla orter på väg mot Singapore

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer