Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Snorlek tur och Varan upplevelse

2-3/2

Andra dagen på ön Pulau Tioman är just inget att skriva om, sover länge, åter frukost och stövar omkring bland de få butiker som finns här.

Huvudorten Tekek har bara en gata och den lär man sig ganska fort. Det finns bank, polis, vårdcentral, skattefria butiker färjeläge och en flygplats, dessutom ett antal caféer, små barer och butiker som säljer olika typer av båtturer och erbjuder MC och Scooter uthyrning.

Flygplatsen är inter stor, något mindre änSchiphols komplex i Amsterdam

Jag bestämmer mig att ta en Speed Boat tur nästa morgon för lite snorkling. I broschyren står det att vi kommer att stanna till vid ett antal snorkelplatser där det finns gott om vackra marina invånare.

På kvällen ser jag slalom från Maribor och kommer ihåg att just nedanför denna slalombacke hade jag en tältning för några år sedan när jag cyklade nertill Split.

Jag vaknar halv åtta och går till serveringen för att få lite frukost. Stekta ägg, friterat ris, rostat bröd, smör och margarin och sen kaffe innan jag beger mig till marinan.

Halv tio lämnar båten den skyddade marinan och vi beger oss ut på havet, Syd Kinesiska Sjön som just nu är så där härligt guppig och det är inte bara jag som gillar detta utan de flesta tjoar och skrattar när båten slår i vågorna

Ombord är vi cirka 10-11 personer i båten, de flesta från Malaysia men så finns jag och tre unga tjejer från Tyskland.

Båten stannar till vid ett antal populära beacher där vi får bada och snorkla. Snorkelutrustningen håller turarrangören.

Jag har inte snorklat mycket tidigare så det tar en stund att hitta tekniken och rytmen i andningen men när den väl sitter är det en helt ny värld som man upptäcker under ytan.

Massvis av färgglada fiskar och koraller som man helst ej skall gå på, de är sylvassa. Några i båten har med sig brödskivor som de matar fiskarna under vattnet med och då blir de som flugor på en sockerbit, alla vill smaka och det känns häftigt att simma mitt i ett fiskstim.

Det blir några flera snorkelstopp innan vi gör en paus för lunch inne i en populär dykl-beachort, Salang Village.

Här stannar vi en timma innan vi drar lite mera norrut runt en liten ö som ligger en bit ut u havet.

Denna ö får man ej bestiga då den är hemvist för några Varaner, men vi fick i alla fall se en och annan ströva i maklig vaggande gång på den lilla stand som fanns.

De ser respektingivande ut med sitt långa huvud och svans. När den väl blivit varse om att vi finns en 25 tal meter utanför raskar den med lite snabbare steg upp strandkanten och in i den gröna skogen och sen var den borta.

Det blir ytterligare ett snorkelstopp och denna gång får jag med mig en skiva vitt bröd som jag matar de färgglada och intensiva fiskarna med.

De är ivriga och biter mig i fingrarna flera gånger. Det dröjer inte länge innan brödskiva när uppäten då häller de ett större avstånd:

Det är som att simma i ett stort saltvattenakvarium, koraller på botten, massvis av färgglada fiskar jag bara sett på TV förut, känns lite overkligt.

Vi kommer tillbaka till marinan strax före halv tre och jag beger mig till mitt Coral Reef på en gång för att duscha av allt salt.

Medan jag var på båten gjorde jag en egen reflektion av kvinnorna.

Förutom de tre tyska unga tjejerna som satt längst bak var det också tre fyra Malaysiska och muslimska kvinnor med, givetvis med sina pojkvänner eller män.

De gillade också att snorkla och bada, precis som alla vi andra gjorde. Skillnaden mellan dessa kvinnor och de tyska tjejerna var uppenbar.

De var alla klädda i svart heldräkt och huva, såg inte mycket av bar hud annat än ansiktet. De tyska tjejerna bar bikini som var minimal i storlek och tajt åtsittande på bakdelen!!!

Likafullt var det inga som vekade reagera, de muslimska kvinnorna var glada, de skarrattade och vad jag såg så brydde de sig inte alls om hur de andra tjejerna var klädda

I morgon sitter jag på färjan klockan 07.00 mot Mersing och sen har jag 120–125 km kvar till Johor Bahru och Singaporian gränsen.

Vi hörs senare // P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Maggan 4/2-19

Vilka upplevelser både under vattenytan och på land. I morgon åker jag till Komodo för att få träffa deras varaner! Spännande.