Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

– Cykeln fixad, flygbiljett till Pontianak ordnad och ett k

12/2

På måndag tar jag cykeln och beger mig till Bike Settlement som ligger några km bort. Har redan tidigare kollat upp hur man tar sig dit så det är en enkel match.

Cykeln som behöver en ny kedja och justering av växlarna får jag hämta nästföljande dag på eftermiddagen.

Sedan strosar jag runt i kvarten med de engelska klingande gatunamnen, tittar in på Nationalmuseet och besöker Fort Canning parken som är en liten kulle ca 48 meter hög.

Kullen har anor sedan lång tid tillbaka men har också använts av de brittiska styrkorna under kolonialtiden. Parken är vacker och använts idag som rekreation och motion.

Tar mig sedan tillbaka i maklig takt till mitt hostel.

Skall nu på eftermiddagen försöka hitta en lämplig avgång för att ta mig till Pontianak på Borneo, den indonesiska delen av ön.

De första sökningarna ger vid handen att priset sedan förra gången har stigit bra, speciellt om jag vill åka ganska snart. 7500 kr får jag betalas plus eventuella försäkringar och avbetalnings skydd.

Kollar också första dagen efter helgen och nu helt plötsligt har priset sjunkit för samma resa med mer än 5000 kronor.

Med avbeställningsskydd är priset 2200 kronor och då ingår handbagage och 30 kg annat bagage.

Trycker på ”Boka Nu” och sen blir det att boka två nya nätter på hostelet. Blir billigare flygresa oavsett detta.

Senare på kvällen lite mat, öl och Walk About i den myllrande China Town som doftar eller lukter av Dorians frukter som säljs överallt. Sent på kvällen slötittar jag på Alpint från Åre och får hemlängtan till Vintern.

Jag får också e-post från Maggan som säger att de kommer att vara i SG i morgon eftermiddag och jag svarar att jag blir längre i SG än beräkna.

Morgonen efter sover jag till nio, äter frukost och sen efter dusch och ombyte går jag mott Waterloo street.

De öppnar inte förrän 11 så jag tar det lugnt och hinner in i en fotoaffär värt namnet och bara ”Browsar”

Cykeln är fixad och justerad till en kostnad av 69 SGD, eller 470 kr.

Cyklar sedan jag tillbaka till Temple Street och känner att de gjort ett bra jobb. Inga ”smyghopp” av växelföraren utan allt går tyst och smidigt.

Det gör också cyklingen i mot hostelet trots tät trafik. När jag är tillbaka har jag ett nytt e-postmeddelande från Maggan som säger att vi kan träffas på 1 North Bridge Street där de har ett Airbnb boende vid 19 tiden.

Google Maps berättar visuellt att det är bara raka vägen i knappt 2 km till den adressen och den ligger efter den väg jag i eftermiddag cyklade så jag vet nu vart det ligger.

Tar en tupplur och slölyssnar på radion, en dusch och nytt ombyte innan jag strax efter 18.30 beger mig mot North Bridge Street.

Stannar till efter vägen och köper en flaska vitt Chardonnay vin att skåla med när vi träffas.

Deras Airbnb ligger alldeles vid Boat Quay kanalen i ett stort huskomplex och har Singapores Parlament som granne.

Lars kommer och hämtar mig nere vid någon sorts reception och sen tar vi hissen upp 26 våningar. Maggan möter mig med sitt karaktäristiska leende som gör mig glad.

Även Lars bro, Ulf och hans indonesiska fru är på besök och de verkar också vara väldigt trevliga människor.

Utsikten från lägenheten är bedårande, från vardagsrummet ser man kanalen och alla kanalbåtar och från sovrummet en ännu mera storslagen vy ner mot Marina Bay och Marina Bay Sand.

Det blir först lite ”småsnack” och sen lämnar Ulf och hans fru oss. Tråkigt faktiskt, de verkade vara väldigt trevliga.

Vi fortsätter med småsnacket samtidigt som vi skålar i vin. Sen går vi efter kanalen ner mot Marina Bay Sand och övertill Gardens by the Bay och ser på ljusskådespelet.

Sen bestämmer Lars ocvh Maggan att vi tar en taxi till en restaurang nära deras Airbnb efter kanalen för en sen middag.

Kvällen är lite mer än ljummen och vi byter berättelser med varandra och det känns som världen trots allt är ganska liten.

Man blir lite ”uppspelt” av att få träffa gamla arbetskamrater som man gillar och dessutom över en god middag och kalla öl som jag gentilt blev bjuden på.

Fördomar och förutfattade meningar är ju något man skall försöka göra sig kvitt med och det gäller även mig själv.

Tidigare har jag ju haft den åsikten att chefer inom bankvärlden är lite tråkiga , perfekta och korrekta.

Har man träffat Lars en gång (1) ramlar den förutfattade meningen i krasch på en enda gång.Ingenting stämmer mer än att han är duktig på ekonomi.

Lars är både rolig, spännande och har aktoritet.

Maggan och Lars har tänkt stanna i två nätter innan de drar vidare mot Hong Kong.

Vi går sedan tillbaka mot North Bridge Road no. 1 och tar farväl. Jag verkligen uppskattar mötet, både Maggan och Lars är väldigt lättsamma och roliga att umgås med och nästan gång vi möts så är det förmodligen på den portugisiska sydkusten och Algarve.

Sen tar jag mina apostlahästar och går de knappa 2 km tillbaka in till China Town med ett ljust minne i sinnet resten av kvällen.

Tack Maggan och Lars, denna kvällen ett liv

Nu blir det lättare att hitta flygplatsens gate och information

Vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer