Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Incheckning Garuda airport och ett litet problem

18/2

Allt är så gott som nerpackat och det jag gör fram till 16.00 är att vänta på den bil som skall ta mig till flygplatsen.

Jag får vara kvar på hostelet hela dagen och strax före 16 dyker chauffören upp. Lastar in alla väskor, fem stycken ocvh cykelkartongen och sen kär vi lite nordväst mot Changi flygplatsen.

Det ärt express highway ända fram och trots att trafiken är tät går det smidigt. Vi stannar vid terminal 3 och utanför port 4 som är märkt med Garuda.

Hämtar en Troolyvagn och drar in i avgångshallen. Letar upp incheckningsdisken som jag vet var den är eftersom jag var här tre dagar tidigare.

Jag frågar om jag redan nu kan checka in bagaget och jag får ett Yes som svar. Allt går planenligt ända tills hon drar passet genom skannern.

Hon frågar on jag har en utresebiljett från Indonesien att visa upp och mitt svar blir…

- ticket for departure from Indonesia…??

- Yes, it is required, otherwise they will send you back to Singapore

Jag förklarar att någon sådan har jag inte då det är nästan omöjligt för mig att veta när jag skall flyga över till New Zeeland.

Inser ganska snabbt att min vädjan inte duger. Ingen utresebiljett, inget inresa till Borneo. På flygplatsens bottenvåning, B2 finns en resebyrå.

Jag tar hissen ner och letar upp den. Förklarar vad som felar och får reda på att hon kan fixa en biljett tillbaka till Singapore den 28 februari och att hon sedan avbokar samma biljett men att jag får den ursprungliga att visa upp i incheckningsdisken.

Det kallas FEJK Biljett!!! Har varit med om detta tidigare då ett liknande problem uppstod då jag skulle in i Kina. Det löste sig den gången också

Hon skriver ut min biljett och jag tar hissen upp till plan 1, Departure och går tillbaka till incheckningsdisken och visar upp biljetten.

Får några frågor kring varför jag åker tillbaka till SG men det blir inga problem. Får mitt boarding kort och alla fem väskor ´cykeln blir incheckad.

Ingen övervikt och cykeln får jag ta med gratis!!!. Sen letar jag upp ett fik, äter några mackor och dricker kaffe innan jag beger mig till avgångshallen.

Allt går smidigt och väldigt fort, effektiviteten är strålande. Det jag sagt tidigare om att Chagi verkar vara en liten flygplats det tar jag tillbaka.

Den är stor och lång, snygg och välskyltad.

Hittar Gate A18 och går in på toaletten innan jag fortsätter mot Gaten.

Tvättar av mig och byter om på överkroppen. Sen fram till Gaten och sista väntan innan de öppnar för påstigning mot Jakarta

Vi hörs från Jakarta eller Pontianak, Borneo, Indonesien

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer