Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mitt tjugonde land, Indonesien och borttappad väska

18 - 19/2

Drygt en timma efter starten från Changi flygplatsen landar vi på Jakarta i Indonesien och Soekarno – Hatta flygplatsen. Ute är det kolsvart och klockan är snart 23.30. Detta är mitt nionde land sedan juli i fjol och tjugonde sedan 1 april 2017!!

Mitt flyg till Pontianak avgår i morgon eftermiddag så det blir att vila på flygplatsen.

Fast först skall jag genom passkontrollen och det första jag ser när jag kommer in i hallen är VISA at Arrival.

Ingen kö så jag går fram till en tjänsteman och frågar hur jag skall göra för att ansöka om förlängning av mina trettio dagar som jag redan har.

Han säger att jag köper ett kort eller Receipt som det står för 30 $ som jag sedan från dagens datum och innan mina 30 dagar har gått visar upp hos en Immigrations myndighet i någon av städerna jag passerar och då får jag automatiskt 30 xtra dagar att visats på Borneo.

Jag betalar avgiften och sen går jag tväres över hallen till passkontrollen och visar upp både pass och den nyss köpta VISA kortet.

Kvinnan säger samma sak som tjänstemannen på andra sidan, att jag sedan skall visa upp mitt pass och VISA Receipt i vilken stad jag önskar för att få förlängt med 30 dagar.

Får mina stämplar i passet och sen ut mot bagageutlämningen, Claim 6 står det på en skylt så jag beger mig dit.

Väskorna kommer glidande precis när jag kommer fram och jag lastar upp dem på trolley vagnen.

Cykelkartongen ser jag står lite längre bort och styr vagnen dit. När jag precis lastat på kartongen upptäcker jag att en väska saknas.

Det är en röd North Face väska med komplett tält, madrass, liner, kudde och sileslakan.

Bandet har stannat vilket innebär att inga mer väskor är på väg. Letar upp en servicekille och får rådet att gå till servicekontoret för Garuda och lämna in en klagan.

Vi noterar med hjälp av klisterlapparna som jag har på boardingkortet och klisterlapparna på väskorna att en väska saknas och det betyder att det är flygbolaget som felat och inte jag.

Bagaget blev incheckat rätt i Singapore som bekräftas av mina klisterlappar.

Jag får lämna mobiltelefonnummer, Whats App nummer, vart jag skall bo i Pontianak och får ett kvitto tillbaka på min anmälan.

Där står också deras Whats App nummer och ett referensnummer jag skall ange när jag ringer. Det blir nog mer än en natt i Pontianak är jag rädd för.

Den röda North Face bagen med tältet vill jag absolut ha tillbaka innan jag fortsätter.

Jag går sedan tillbaka med trolleyvagnen mot utgången och sen tar jag rulltrapporna två våningar upp till terminal tre och Gate F.

Här upp får jag försöka hitta någonstans att vila och jag hittar ett bås med texten Skandinavia ovanför där det finns en soffa med vinkelrät rygg och kort sits, två pistagegröna stolar.

Det verkar inte så här långt vara mycket som skiljer Singapore från Jakarta annat än valutan, Rupiah heter den och 1 IDR motsvarar drygt 1,50 SEK.

Fast å andra sidan vet jag inte hur det ser ut utanför flygplatsen!!!.

Det får jag undersöka idag,tisdag när jag kommer fram till Pontianak.

Natti Natti, det började ju bra med Indonesien…!!

Vi hörs från Pontianak, Borneo // P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

tommy 19/2-19

hoppas att det löser sig innan nästa flyg