Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Liten utflykt bland trafikkaoset och hämtning av väskan och

21 -22 februari

Efter frukosten tar jag cykeln till flygplatsen som ligger lite norr om Pontianak och beger mig till ”Lost & Found.

Visar upp mitt dokument för killen bakom disken och en minut senare bär jag ut min röda North Face bag och jag är nöjd. Bagen är hel och verkar vara orörd.

Återfunnen röd tältbag. Känns bra att alla mina prylar är tillbaka

Allt finns kvar.

Cyklar tillbaka till hotellet med väskan och sen tar jag cykeln och cyklar mot Pontianaks stora shoppinggalleria, Ayani Mega Mall.

Trafiken ut hit är tät och ibland känns det lite stressat med alla scootrar som hela tiden skall ta sig förbi.

Gallerian är stor och stilfull, tre våningar och ingenting saknas. Innan jag lämmar gallerian stannar jag vid ett café, I.CO på bottenplan.

Kaffe och en bulle som ingår i priset. Givetvis skall de fråga varifrån jag kommer och vad jag heter…

- I’m from Sweden and my name is Per Gunnar, but You can call med P-G’

- Sweden!! Ahh Ibrahimović

Jag får mitt kaffe serverat och en munkliknade kaka till.

Masjid Raya Mujahidin Pontianak. Största moskén i området. Kan ta emot 9000 besökare

Efter den sköna avkopplingen på I.CO cafét fortsätter jag efter den stora bulevarden mot stans stora moské, Masjid Raya Mujahidin.

Parkerar cykeln utanför och tar av mig skorna innan jag går in i moskén. En stor stenlagd och blankpolerad trappa leder upp till den stora bönesalen.

Golvet är blankpolerad sten eller marmor och på en del av golvytan en stor grön mjuk matta Här inne sitter eller ligger troende och läser eller bara mediterar.

På andra platser i moskén verkar det förekomna någon sorts undervisning av ungdomar men för tillfället verkar de mera intresserad av mig för de vinkar och skrattar när jag går förbi .

Märker att jag är annorlunda för de flesta reagerar på mitt besök. Sen tillbaka mot hotellet för lite dusch, mat och avkoppling.

På eftermiddagen ser jag på himmelen att det snart kommer att bli både regn och åska, den är ganska svart och det verkar tillta.

Ha det bra vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer