Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Passerar ekvatorn idag…! Latitud 0

22/2

Efter frukosten idag cyklar jag in mot stan och svänger av mot öster och över floden Kapuas via två broar.

Broarna har avsedda vägbanor för cyklar och scootrar men underlaget är stål och den blank som attan och jag märker en viss friktionsbrist.

Jag tar det så lugnt det är möjligt utan att tappa gyroeffekten men kraschar jag här är risken för att jag skall skada mig stor.

Vid första större vägkorsning svänger jag norrut och har som mål att cykla över ekvatorlinjen, den som delar södra och norra hemisfären.

Där skall det enligt turistinformationen finnas ett monument som markerar det. Khatulistiwa Park heter platsen där Equator monument står.

Att detta monument finns med bland de tio bästa turistattraktionerna är lite märkligt. Ekvatormonumentet i sig är ju häftig, gränsen mellan södra och norra hemisfären men området är dåligt underhållet.

Inuti byggnaden finns dock info om platsen men inte just mycket mer. Får dock reda på att varje år mellan 21 och 23 mars samt 23 september klockan 12 så försvinner skuggan av monumentet och intilliggande byggnader helt vilket visar att byggnaden ligger på latitud 0 °C

Jag tittar runt i området eller parken och ser några byggnader i trä, några konstverk samt miljövänliga transportalternativ.

Efter detta besök cyklar jag tillbaka samma väg in mot Pontianak och mot det stora köpcentret, Ayani Mega Mall bara för att cafét, J.CO jag besökte igår gav mig en positiv upplevelse.

Trafiken har nu intensifierats till max och att cykla på brons cykelfält är en utmaning då jag måste samsas med 100 tals scootrar och många av dem är otåliga.

När jag kommer över broarna tar jag riktning mot hotellet och sen vidare mot Ayani Mega Mall och fiket och försöker samsas med alla ”galna scooterförare” efter vägen.

Framme vid stans stora köpcentra låser jag fast cykeln vid en pelare och går in med bestämda steg då kaffesuget tränger på. Det skojiga med fiket förutom att de har bra kaffe och är trevligt inrett var att personalen kom ihåg mig sedan igår

- Is your name P-G? frågar en av tjejerna bakom disken när jag skall beställa kaffe

- Yes??

- Remember you since yesterday säger hon och ler.

Efter fikat cycling tillbaka till hotellet och rum 332 för dusch och en kall öl som jag har i kylskåpet!!

En Guinness

Dagens distans: 25,2 km

Färdtid: 01.25 t.m

Total tid: 03.00 t.m

Maxfart: 37,7 km/h

Medelfart: 17,8 km/h

Max temp: 41,0°C

Medel temp: 34,4 °C

Min temp: 26,0 °C

Vi hörs och syns

// P-G

Ther Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer