Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Min Visum ansökan är godkänd och biljetten till NZ är bokad

1 mars

I går fick jag hämta mitt pass och i den fanns en stämpel som medger ytterligare trettio dagars vistelse på ön.

Egentligen skulle jag vänta till fredag men jag blev osäker på om jag var tvungen att visa upp bankkvittot på summa jag skulle betala in så jag gjorde en snabbvisit på Immigrationskontoret och frågade om jaq skulle visa upp kvittot först.

Den leende kvinnan ser på kvitto tillsammans med en kollega och sen hämtar de min mapp från ett arkivskåp och hon pekar sen i passet och visar stämpeln som medger 30 xtra dagar.

- Have an nice trip säger hon och går tillbaka till sitt skrivbord  

Biljetten till Christchurch på Nya Zeeland är också bokad, den 9 april är det tänk att jag tar mig över till min tredje kontinent, Oceanien och Nya Zeeland.

Hade tänkt stanna längre på ön men biljettpriserna dagen efter och vidare var skyhöga. Från knappt 5000 SEK till 15-17 000 SEK och uppåt för samma resa. Det blir mellanlandning i Jakarta och i Sydney.

I ärlighetens namn har jag dåligt samvete för att jag inter har lyckats att ordna en båt över till NZ istället.

Miljöhjärtat lider.  

I vilket fall som helst så drar jag iväg i morgon förmiddag, den 2:a mars mot Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) som ligger nära Nyaru Menteng.

Det kommer att bli spännande at få se denna ö och förhoppningsvis djurlivet från sadeln. Har utnyttjat Google Maps Street View lite och det jag sett ger vibrationer, positiva sådana. Knappt 100 mil har jag till BOSF.

Vi hörs senare för snart skall jag gå ut och köpa mat

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer